Bosanac, Hrvat i paket sa devet zvučnih imena: Pala je odluka o Ajdinu Hasiću i Anti Rebiću!

Sprema se velika čistka

Bosanac, Hrvat i paket sa devet zvučnih imena: Pala je odluka o Ajdinu Hasiću i Anti Rebiću!

Admin Čaušević

Ajdin Hasić ove sezone igra u Sarajevu kao posuđen igrač iz Bešiktaša, dok Anti Rebiću ne cvjetaju ruže u istanbulskom velikanu. Iz Turske danas stiže važna vijest koju je donesena o bosanskom i hrvatskom fudbaleru.

Bešiktaš igra najslabiju sezonu u nekoliko posljednjih godina, a turski mediji u četvrtak donose vijest o velikoj čistki koja se sprema u ovom turskom velikanu.

Popularni Crni orlovi uopšte nisu konkurentni iako na papiru imaju sasvim pristojan tim. Odavno su ispali iz turke za prvaka Turske pa je odluka o rješavanju određenih igrača i nije iznenađenje.

Turski mediji su u srijedu objavili da će čak devet igrača na ljeto napustiti Bešiktaš. Među njima je i sadašanji fudbaler Sarajeva, Ajdin Hasić.

Hasić je u sezoni 2023/24 na Koševo stigao na posudbu gdje je jesanas sa pet golova i tri asistencije igrao veoma dobro, da bi se u nastavku uklopio u sivilo Bordo tima.

Ajdin Hasić
Ajdin Hasić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

25 nastupa
18 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
8 golova
Oglasi

Ugovor sa višestrukim prvakom Turske mu traje do 2025. godine i jasno je da u Bešiktašu planiraju raskid pa će Hasić od ljeta prema svemu sudeći morati tražiti klub.

Član paketa od devet igrača koji napuštaju Bešiktaš na kraju sezone je Ante Rebić što uopšte nije iznenađenje s obzirom na status hrvatskog fudbalera.

Iako je na papiru član kluba iz Istanbula, Fernando Santos je Hrvata otpisao iz ozbiljnih planova te uopšte ne računa na njegove usluge kada je u pitanju budućnost.

Rebić je ljetos stigao u Bešiktaš i trebao je biti ogromno pojačanje, međutim do sada nije uspio zabiti niti jedan gol u prvenstvu te je imao problema sa disciplinom u nekoliko navrata.

Već sedmicama se piše da je bivši fudbaler Fiorentine i Milana zvanično otpisan te odluka o njegovom odlasku na kraju sezone možda i ne predstavlja iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim Hasića i Rebića na listi stranaca koji još odlaze nalaze se i Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Daniel Amartey, Jackson Muleka i Valentin Rosier, Jean Onana, Francisco Montero.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Šta ga briga, bolje mu je u Real Madridu nego u Bešiktašu.
0 1
Drakula
Ostaje u Sarajevu i odlazi za godinu za milionsko obestecenje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi