Janković: Sučić me kontaktirao i saopštio odluku, Karić ga može dostojno zamijeniti

Teško je raditi u omladinskim selekcijama

Janković: Sučić me kontaktirao i saopštio odluku, Karić ga može dostojno zamijeniti · Intervju

Adnan Beganović

Petar Sučić, mladi vezni fudbaler Dinama, odlučio je da neće više nastupati za Bosnu i Hercegovinu, odnosno izabrao je Hrvatsku. Potvrdio je to i selektoru naše mlade reprezentacije Igoru Jankoviću.

Dosadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, koji pruža sjajne partije u Dinamu, je sasvim očekivano, ispred Bosne i Hercegovine, koja mu je mnogo pomogla u nogometnom životu, je izabrao Hrvatsku.

To je naša sudbina i nekako se čini da je nakon Sučićevog "zabijanja noža u leđa" stiglo vrijeme da konačno to prihvatimo. Od kukanja nema ništa, a s tim se slaže i selektor mlade reprezentacije Igor Janković, koji je za SportSport potvrdio da ga je kontaktirao veznjak Dinama.

"Nazvao me Petar prije pola sara da mi saopšti da je u dogovoru sa roditeljima odlučio da će u budućnosti nastupati za Hrvatsku. Zahvalio mi se na svemu. Šta sam mogao reći osim da mu poželim sve najbolje u karijeri i životu", za SportSport je istakao Janković.

Na ovaj način Janković je u samo nekoliko mjeseci ostao bez trećeg fudbalera na kojima je gradio igru mlade reprezentacije. Ilinković je također odabrao Hrvatsku, Bašić je prekomandovan u naš A tim i sada Sučić.

Oglasi

"Potpuno se u pravu. Dobro pa je neko i to primijetio. Zamislite kako je raditi u omladinskim selekcijama? Svjesni ste da ovakve situacije mogu da se dogode, a hajde da ne pozovete te mlade igrače koji danas sutra mogu otići u drugu selekciju. Onda bi još više bilo prigovora i pritisaka. Teško je, ali nemamo pravo kukati. Evo, nemam trojice igrača na kojima sam i gradio igru, a traži se ekstra rezultat. Bilo koja selekcija da ostane bez trojice bitnih igrača, imala bi problema, a ne mi".

No, nije Janković očajavao. Čim mu se Sučić javio i saopštio mu svoju odluku, okrenuo je broj Haruna Karića, koji igra na istoj poziciji i u dresu željezničara u uvodu drugog dijela sezone pruža odlične partije.

"Vidite, imamo samo jednu utakmicu, a pozicija na kojoj igra Karić je bila zatvorena, pa i Sučićem. Odmah sam ga zvao, mislim da može dobro odgovoriti svim zadacima", zaključio je Janković.

Dodajmo i da je Sučić trebao debitovati na naš A tim na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali odlučio je sačekati razvoj situacije, odnosno ostati vjeran mladoj reprezentaciji. Sada je jasno i zbog čega.

Top Komentari

user1626643434
Sad počinje krah njegove karijere ako Bog da
1 3
Vrbaski
Jednostavno treba praviti garancijske ugovore sa roditeljima od U 15 da će do 18 godine obavezno nastupati za domovinu i to usloviti pozamašnom svotom novca od svakog budućeg transfera ( 50%)ako se ogluši na poziv. Zatim svakom perspektivnom igraču pod obavezno obezbijediti poziv i nastup u A rep. kad napuni 17.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi