Sučić je važan kotač Dinamove mašine: BiH ili Hrvatska - nema konačne odluke
Sučić u posjeti klubu u kojem je sve počelo - NK Sport Prevent Bugojno

Nogometni put je počeo u Bugojnu, a u istom klubu je sada i njegov brat

Sučić je važan kotač Dinamove mašine: BiH ili Hrvatska - nema konačne odluke

Samir Mlaćo

Zagrebački Dinamo je sa 2:0 sinoć savladao PAOK i napravio sjajan rezultat pred revanš u Grčkoj. Bruno Petković je dominirao sa dva pogotka, potvrdio klasu, ali u sjeni veliki posao je odradio mladi reprezentativac naše zemlje Petar Sučić.

Sučić je rođen u našoj zemlji, a popularni Germanijak nazvao ga je 'Brozovićem iz Bugojna'.

Čak 13 kilometara je pretrčao Sučić, opisali su ga hrvatski mediji kao najveće Dinamovo pojačanje, a navode da je stigao na 'sporedni ulaz', odnosno na mala vrata i nisu imali baš velika očekivanja na Maksimiru.

13,5 pretrčanih kilometara ✅ 📸 Luka Stanzl/Pixsell

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Friday, March 8, 2024

Sergej Jakirović ga dobro poznaje. Trenirao ga je u Zrinjskom, debitovao je protiv Sheriff Tiraspola, a već sada je siguran u početnoj postavi Dinama.

Razigrava igrače, odlično šutira, oduzima lopte, ima ga na svakom dijelu terenu. Baš takav je trebao Dinamu. Svi su složni da će Sučić napraviti veliki transfer. Možda već do kraja ove godine.

Oglasi

Rođen je u Livnu, ali odrastao je u Bugojnu. U Bugojnu ima i svoju raju, dođe kada god može, dečko je potpuno 'na zemlji', a pitanje je mjeseca kada će potpisati višemilionski ugovor.

Sučić je pozvan i za naredne akcije U-21 reprezentacije naše zemlje, ali veliko je pitanje za koju će A selekciju igrati. Hrvatski mediji vrše veliki pritisak, očito da ponovo iz susjedstva žele "zagrabiti" po bh. dvorištu. Odluka je na kraju krajeva samo na igraču, a neslužbeno saznajemo da on "naginje" prema Hrvatskoj. 

Neslužbene informacije do kojih smo došli, kažu da su iz tabora naše selekcije htjeli još krajem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Sučića u A timu, no da je on u dogovoru sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri odlučio još malo sačekati po pitanju definitivne odluke, tako da je zasad član našeg mladog tima. Vjerovatno ćemo ubrzo i saznati za koju selekciju će nastupati u budućnosti. 

Sve je počelo u Bugojnu, ali ne u NK Iskra, već NK Sport Prevent

Sučić je nogometnu priču započeo u NK Sport Prevent, klubu iz Bugojna koji se može pohvaliti sjajnim radom sa mladim nogometašima.

Oglasi

Almir Ramić, dr. Besim Sadagić i ostala ekipa napravili su ozbiljan kolektiv, za primjer mnogo većim klubovima u našoj zemlji. Radi se veoma kvalitetno, predano sa jasnim ciljem, a talenti redovno 'izlaze".

Dokaz toga je i Sučić koji je kako smo provjerili u igračkom kartonu u NK Sport Prevent proveo period od 28.08. 2013., do 05.07. 2018. godine.

Zatim je potpisao ua NK Iskra i zadržao se od 24.08. 2018. godine do 15.01. 2019. Početkom 2019. godine potpisao je za mostarski Zrinjski, a profesionalni ugvoor dobio 2020. godine.

I u Sport Preventu su ponosni na Sučića, svjesni su da im pripadaju velike zasluge za sve što je napravio do sada mladi nogometaš, ali i za velike stvari koji će gotovo sigurno napraviti.

Prevent će dobiti svoj dio 'kolača' od narednog transfera, a ono što ih posebno raduje jeste da Sučić nije zaboravio svoje početke. Redovno po dolasku u Bugojno posjeti klub, te tako pruži i dodatnu motivaciju brojnim talentima iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zahvaljujući administraciji NK Sport Prevent Bugojno ustupljeni su nam i fotografije Sučića kada je počinjao svoju nogometnu priču, ali i kako je vrijeme odmicalo, odnosno kako je rastao, u svakom smislu.

U Sport Preventu je i Petrov brat Ivan, član kadetske selekcije ovog kluba. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Momak ce igrat za BiH,igrao je dosad i nastavit ce odsad,on nema veze sa hrvatskom osim sto trenutacno igra u hrvatskom klubu Dinamo,momak je bosanac
1 2
enko
Momak ce igrati ,nazalost,za hrvatsku.iako roditelji zive u bugojnu odluka je pala ,hrvatska.zar se nismo vec navikli na ovakve stvari.neka igra ko gdje hoce sta se prepucavate.ljudi mjenjaju firmu za vecu platu,sta je to cudno.savo vise vjeruje matorim ,istrosenim i to ce ga kostat funkcije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi