Misimović: Zvali smo Sučića, trebao je u A tim kada i Bašić
Zvjezdan Misimović je uradio sve što je u njegovoj moći, ali Petar Sučić je jednostavno htio samo Hrvatsku.

Dalo se naslutiti kako će završiti

Misimović: Zvali smo Sučića, trebao je u A tim kada i Bašić · Intervju

Eldar Ganibegović

Petar Sučić odabrao je Hrvatsku ispred Bosne i Hercegovine, a na tu temu je za SportSport govorio Zvjezdan Misimović. Direktor naše reprezentacije ističe da je Sučić bio planiran za A tim, ali da se nakon razgovora prvo s njim, a onda i s njegovim agentima moglo naslutiti da će uslijediti ovo što je uslijedilo. 

U novembru je odbio da igra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod izgovorom da nije spreman još za A selekciju, a sada je jasno i zašto. Petar Sučić odlučio se za Hrvatsku.

Naša se na spisku U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine za duel sa Slovenijom, ali je javio selektoru Igoru Jankoviću svoju odluku, te je naknadon pozvan Harun Karić.

Nije ovo prvi, a ni posljednji put da igrači rođeni u Bosni i Hercegovini biraju komšije kada se dođe do A selekcije, pa nas toliko i ne čudi odluka Sučića koji ove sezone igra standardno za GNK Dinamo.

Kontaktirali smo direktora reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodina Zvjezdana Misimovića, kojem je odluka Petra Sučića također teško pala.

Oglasi

Zvjezdan Misimović: Želja nam je bila da Petar Sučić igra za A tim

"Znam što me zovete. Obavijestio me selektor da ga je zvao Sučić i da mu je rekao da je odabrao Hrvatsku. Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Kada smo iz mlade reprezentacije prekomandovali Bašića u A selekciju, lično sam kontaktirao Petra. On me preusmjerio na svoje agente", rekao je Misimović za SportSport, pa nastavio:

"Razgovarao sam i sa njima, no tada su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu jer kao nije još za 90 minuta u A selekciju. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo."

Nakon tog razgovora, bar se tako čini, mogli smo igrati na kupovinu vremena, pa očekivati možda da se taj stav promijeni.

" A, rekli su oni meni da ima nekih poziva iz Hrvatske, moglo se naslutiti da će ovako završiti. Ali vidite, šta da radimo. Svjesni smo svi da postoji mogućnost da se neki igrači odluče za Hrvatsku ili Srbiju, kao što se odluče za nas iz recimo Austrije, Njemačke. To je tako, naše je da radimo, pratimo i pokušamo sve one koji imaju kvalitet i neke veze sa BiH da privolimo da nas odaberu. Nismo realno Brazil pa da se lako odreknemo bilo koga, pa niti onih igrača koji nas danas ili sutra mogu napustiti".

Iz ovog svega se može zaključiti da nije lako raditi ni selektorima u mladim selekcijama. Konkretno, Janković je ostao bez tri bitna igrača s početka kvalifikacija (Ilinković i Sučić odabrali Hrvatsku, Bašić prekomandovan u A tim, op. a.), a svi zajedno, i VI u Savezu, ali i javnost očekujemo neke ekstra rezultate. 

"Nije im lako, nema se tu šta mnogo toga reći. Ostao je Janković bez Ilinkovića, Bašića i Sučića, pa imamo tu Dedića i Tahirovića koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju. Mislim da glavni cilj svima nama treba biti da iz tih mladih selekcija dobijemo igrače za A selekciju. Janković radi dobar posao, susreće se sa tim problemima, ali ne kuka. Naravno, ne treba ni rezultat zanemariti, no uvijek moramo imati dozi realnosti", zaključio je Misimović.

Podsjetimo, Sučić je 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je izbor pao na Hrvatsku.

Mladi veznjak rođen je u Livnu 2003. godine, a fudbal je počeo igrati u Sport Preventu, pa zatim odlazi u Iskru iz koje u U17 kategoriji prelazi u Zrinjski.

Kupuje ga 2022. godine Dinamo, bio je opet na posudbi u Zrinjskom, a od ove sezone igra standardno u dresu Modrih upisao je već 29 nastupa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patrice77
A jbo vas Basic jeste ga uzdigli, momak je taraba kao i cijela u21 generacija. Cijeli tim ima dva konkurentna igraca koji su solidni, prosjecni, na ivici da budu ispodprosjecni. Gdje ces ocekivati od nenandertalaca iz Livna, Gruda, Rame, listice i ostalih vukoebina da vole BiH.
0 7
Sanska_Prangija
Jes i vi jedete vnago, hajmo se zalti na misimovica koji je igrao za BiH godinama, davao sve za sebe, sad je direktor te iste repke, a hajmo malo tita uzdisati koji je najveci krivac za ovo sve. A krivac je jer nazvao "narode" BiH, a ne "narod".. srbima, hrvatima i muslimanima, sto je bez ikakve logike i nakon zavnobiha, avonja i tih pizzdi materni
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi