Minus u Kataloniji se nije istopio: Momci iz Galicije doživjeli sunovrat u finišu meča u Madridu
FOTO: EPA

Real upisao nova tri boda

Minus u Kataloniji se nije istopio: Momci iz Galicije doživjeli sunovrat u finišu meča u Madridu

H. Zilić

U 28. kolu španske La Lige Real je u Madridu dočekao ekipu Celte iz Viga i slavio rezultatom 4:0, iako je većina utakmice bila daleko od idealne za Kraljeve na kraju ipak ubjedljiv trijumf.

Real je prvu priliku imao u sedmoj minuti, Camavinga je šutirao glavom, ali golman Guaita fenomenalno brani njegov pokušaj.

U 21. minuti slavlje za domaće. Rudiger je šutirao glavom, lopta se odbila do Vinicusa Juniora koji pogađa za 1:0 i olakšanje u Madridu.

U 25. minuti prijete gosti iz Galicije preko de le Torrea, bez promjene rezultata. Vinicus u novoj prilici u 28. minuti, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog poluvremen aimao je i Rodrygo veliku priliku za Real Madrid u 35. minuti, ali nije iskoristio i ostalo je 1:0 do kraja prvog poluvremena.

Real je u nastavku držao posjed, igrali su sigurno, a čvrstinu je davao i Luka Modrić koji je u ovom susretu bio u startnoj postavi Kraljeva i odigrao je odličan meč na sredini terena.

Oglasi

Bilo je i prilika u nastavku. Izdvaja se pokušaj Rudigera u 56. minuti i pokušaj Rodryga u 66. minuti utakmice.

Fenomenalan pas Luke Modrića u 75. minuti, napadači Reala su zakasnili na loptu, bila bi to vrhunska akcija da je pretvoreno u pogodak. U 75. minuti Nacho propušta zrelu priliku za Real.

Budi se malo i Celta u 78. minuti, Iago Aspas je bio u šansi, šutirao je fino, ali odbrana Reala je blokirala njegov udarac.

Nakon svega nesreća za Celtu u 80. minuti, golman Guaita nakon nekoliko dobrih intervencija postiže autogol za 2:0 i tada je Real ovjerio trijumf u ovoj utakmici.  A da je sreća napustila tim iz Galcije dokaz je i 88. minuta kada Dominguez postiže autogol za 3:0, a konačnih 4:0 postavlja mladi Guler u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Kraljevski klub je ostao ldier sa 69 bodova, a u leđa mu gledaju dva katalonska kluba. Girona je na 62, a Barcelona na 61 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Real Madrid - Celta Vigo 4:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Kad gledam real, realov dres me tjera na sranje, a realov stadion na povracanje. Odvratan klub koji je 0 bez sudija
2 3
Madridista
Vrhunac intelekta katalonske sirotinje je nekom opsovati nešto. Ovaj imbecil kličko je najbolji pokazatelj kakvi su to zapravo jadovi...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi