Rožman: Borac je već prvak, ali u Kupu im mi možemo stati na put
Rožman optimista pred sutrašnji meč

U prvom meču bilo je 0:0, pa će i sutra sve biti otvoreno

Rožman: Borac je već prvak, ali u Kupu im mi možemo stati na put

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Sarajeva novi ispit imaju već sutra.

Na Koševo u revanš susretu četvrtine finala Kupa naše zemlje stiže FK Borac Banja Luka. U prvom meču je bilo 0:0, pa će i sutra očekuje zanimljiv i otvoren meč.

Ispred FK Sarajevo duel je najavio šef struke Simon Rožman.

"Nakon prvenstvenog kola već se zna da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, a u Kupu im mi možemo stati na put. Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno.

Imamo tri sitnice oko igrače, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u momčad, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar", rekao je Rožman, te dodao.

"Neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari".

Oglasi

Za vas je dobro u svemu ovome da ste i u prvenstvu u igri za Evropu. Da li idete na dva fronta?

"Idemo svaku utakmicu 'u glavu' odigrati. Nema kalkulacija. Na dva fronta želimo napraviti bolje nego što smo do sada. Sada sam pogledao sve utakmice, u cijelom prvenstvu i sve je u pet posto. Protiv Igmana je sve moglo lako otići u drugom smjeru. Imali smo energiju, mnogo šansi... Borac je pun samopouzdanja".

Gledali ste Borac u Mostaru. Kakvo mišljenje imate o njima poslije tog meča?

"Disciplinovani su. Imaju samopouzdanje u odbrani, pa dobru tranziciju. Lukić je 'target man', te Kvržić koji je lider ekipe".

Da li možete izgledati kao protiv Igmana u završnici, ali sada od početka meča?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"I prije je bilo dosta dobrih situacija, mogli smo prije završiti utakmicu. Pita se i rival, pogotovo kada je u niskom bloku, onda je to teško. Uvijek se pita rival, ali moramo biti okomotiji, brži...", dodao je Rožman.

Sutrašnji meč na Koševu igra se od 17:30 sati. Biće zatvorena istočna tribina najvećeg bh. stadiona, ali ostale tribine su otvorene, za razliku od utakmice sa Igmanom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676604889
Nije vam valja porodica Varesanovic,koja je sve dala za fk sarajvo i sad prodane duse pametujete. Fool HZ
0 0
Guzi borca Sarajvoooo!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi