Adnan Kovačević: "Ne vidim zašto se plašiti bilo koga, pa ni Ukrajine, nadam se slavlju 26. marta"
Adnan Kovačević je radostan zbog poziva u reprezentaciju, te se nada plasmanu na EURO.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine

Adnan Kovačević: "Ne vidim zašto se plašiti bilo koga, pa ni Ukrajine, nadam se slavlju 26. marta" · Intervju

Eldar Ganibegović

Adnan Kovačević je dobio naknadni poziv selektora Save Miloševića. Odmah se iz Poljske javio za SportSport i podijelio s nama prve utiske. 

Nakon što se u duelu Basela i Young Boysa povrijedio Adrian Leon Barišić, selektor Savo Milošević bio je primoran uputiti naknadni poziv koji je otišao na adresu poljskog Rakowa za Adnana Kovačevića.

Naša selekcija igra 21. marta polufinale baraža za EURO protiv Ukrajine u Zenici, a pet dana kasnije nadamo se i finale na Grbavici protiv Izraela ili Islanda.

Odmah po dobijanju poziva za SportSport se iz Poljske javio Adnan Kovačević s kojim smo ugodno porazgovarali. Može se reći da zrači optimizmom pred nadolazeće okupljanje. 

Dobio si naknadni poziv nakon povrede Adriana Leona Barišića, jesi li iznenađen?

Oglasi

"Prvo, žao mi je što se Barišić povrijedio. Nama je svaki igrač jako bitan. Drago mi je zbog poziva, mada se nisam pretjerano nadao jer nisam mnogo igrao u posljednje vrijeme."

Bio si tu već kod selektora Miloševića. Kakvo je raspoloženje bilo u timu u novembru?

"Rezultati nisu bili dobri, upisali smo dva poraza, no rezultat nije ni bio u prvom planu. Selektor je vidio određene stvari i najbitnije je bilo što bolje spremiti se za ovaj baraž i ne sumnjam da ćemo izgledati mnogo bolje protiv Ukrajine, a onda i nadam se u finalu protiv Izraela ili Islanda."

Dojam je da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u baražu i da ćemo u finalu, barem na papiru, imati lakšeg protivnika.

"Pa da, Ukrajina je stvarno jako kvalitetna reprezentacija. Vidjeli smo koliko su problema napravili Engleskoj i Italiji u grupi. Međutim, igra se jedna utakmica, igramo pred svojim sjajnim navijačima i ne vidim razlog zašto se plašiti bilo koga, pa ni Ukrajine. O finalu ćemo, nadam se, pričati 22. marta."

Oglasi

Kvalifikacije su bile jako loše, ali sve možemo promijeniti u dvije utakmice.

"Tako je. Imali smo sjajnu atmosferu nakon Lige nacija gdje smo bili prvi u grupi što nam je i donijelo ovaj baraž, a onda smo odigrali loše kvalifikacije. Međutim, sada je sve opet u našim rukama i nadam se da ćemo sve Bosance i Hercegovce obradovati historijskim plasmanom na Evropsko prvenstvo."

Koliko će nam značiti što obje utakmice igramo kod kuće, da li to možda može biti i pritisak s druge strane?

"Pritisak svakako mora postojati zbog važnosti utakmica, gdje god igrali. Svakako je jako dobra stvar što imamo obje utakmice pred našim navijačima koji su sigurno jedni od najboljih u Evropi i nadam se da ih ovaj put nećemo iznevjeriti, te da ćemo 26. marta svi zajedno slaviti veliki uspjeh."

Kovačević je upisao 12 nastupa za seniorsku vrstu bh. reprezentacije, a debitovao je u oktobru 2019. godine protiv Finske (4:1). U novembru prošle godine je bio na klupi protiv Slovačke (1:2), a prethodno igrao 90 mintua u 4:1 porazu od Luksemburga.

Top Komentari

Neko91
Ako te bas zanima, plasimo se tvog takvih kao ti. Realno gledano imas 19 minuta igre u nogama vise nego ja u ligi Poljske.
0 0
user1706559607
Hahahaahahaha ovu katastrofu i kiksera zove pa svaki Kontakt loptom cekamo strijepnju da primimo go,,,nemogu vjerovati da Zolotic iz koji Standardan u Portugalu nedobije poziv ova ubleh jos sjedi na klupi u rakowu dodje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi