FK Sarajevo odgovorio svim klubovima iz WWin lige "Razumijemo njihov zahtjev!"

Saopštenje Bordo kluba

FK Sarajevo odgovorio svim klubovima iz WWin lige "Razumijemo njihov zahtjev!"

Admin Čaušević

FK Sarajevo je izdalo saopštenje vezano za nedolazak klubova iz WWin lige na sastanak kojeg je zakazao Ismir Mirvić povodom aktuelnih dešavanja u prvenstvu BiH. 

Prvi čovjek FK Sarajevo, Ismir Mirvić je pozvao sve klubove da dođu na sastanak čija bi glavna tema bila aktuelna dešavanja uz fokus na borbu protiv korupcije, monopol, nepravdu te promovisanje fair-playa.

Ipak, odgovori su možda bili (ne)očekivani pošto nijedan klub nije odlučio da se odazove na Mirvićev poziv te na taj zapravo sastanka neće ni biti. 

Vjerovatno iz tog razloga Bordo kluba je izdao saopštenje za javnost u kojem se se između ostalog navodi razumjevanje prema ostalim klubovima i njihovom zahtjevu da se sastanak prolongira za kraj sezone.

Iz Sarajeva su poručili kako ostaju otvoreni prema ostalim klubovima bilo sada, sutra ili po završetku sezone.

Oglasi

"Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima WWin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-play-u, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih Klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim Klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra", saopštili su iz Titove 38b.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, prvenstvo BiH je jedno od rijetkih koje nema Udruženje ligaša, u prošlosti se nekoliko puta radilo na tom projektu, međutim svaki pokušaj je iz raznoraznih razloga bio pucanj u prazno.

Prvi Mirvićev pokušaj da sve članove elite bh. fudbala skupi na jedno mjesto je bio bezuspješan, pa ostaje da se vidi da li će se nešto promijeniti u bliskoj budućnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Predsjedniče PUNA PODRŠKA na iskrenim pokušajima za ozdravljenje BH fudbala. Međutim, fudbal je mali segment, ali istovremneo GOVORI MNOGO TOGA, jer je najvažnija sporedna stvar na svijetu. O čemu govori u ovom slučaju, govori o tome da SE B A L I J A M A, slučajno ne deševaju PROGONI, GENOCIDI, LOGORI, UBIJANJA, i da će se nažalost dešavati OPET I OPET, sve isto ponavljati, a osnovni razlog su ovi BA LI JSKI POSLUŠNICI, PODANICI, KMETOVI, KLIMOGLAVCI koji SU SE SADA VEĆ otvoreno stavili u četničku politiku RUŠENJA JEDINE NAM DOMOVINE BIH. U ovom slučaju kroz strukture NS BIH. Ubjeđen sam da će doći trenutak da će se tim IZDAJNICIMA SUDITI NAROD. Svako dobro našem SARAJEVU....!!!
6 3
Amaru
Bravo za ostale klubove koji guraju slogu u europu a zvijezdu,gosk opstanak....kako ce cetalj vico udovoljit i sta im je obecao,.pogotovo nk skretnici, bravo raspale balije. Sto se nas tice, odradit i skupit bodova kolko se moze, otpustit ljaksea ibricica
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi