Na Koševu osiguran vrijedan potpis!

Mustafić produžio saradnju

Na Koševu osiguran vrijedan potpis!

Admin Čaušević

Iz FK Sarajevo stigla je vijest o važnom potpisu. Mirza Mustafić je ostaje vjeran bordo dresu najranije do ljeta 2025. godine, saopšteno je iz Titove 38b.

O Sarajevu se posljednjih dana priča uglavnom o sastanku kojeg je sa ostalim članovima bh. šampionata najavio Ismir Mirvić, a nekako u tišini je osiguran vrijedan potpis.

U ponedjeljak navečer je saopšteno kako je produžena saradnja sa zahvalnim i uvijek borbenim veznjakom Mirzom Mustafićem.

Mustafić je sa višestrukim prvakom BiH potpisao novi ugovor koji traje do ljeta 2025. godine uz opciju produženja za još jednu sezonu.

[related]https://www.instagram.com/p/C4qlGmioBwW/?hl=en[/related]

Ovaj 25-godišnjak je član Sarajeva sezonu i pol, a u ovoj takmičarskoj godini je poprilično standardan sa 20 ligaških nastupa uz četiri gola što je pohvalna cifra za jednog veznjaka.

Oglasi

Inače, Mustafić je rođen u Luksemburgu, a nedavno je govorio kako ne bi imao ništa protiv toga da dobije poziv nacionalnog tima te zemlje.

Mirza Mustafić
Mirza Mustafić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

25 nastupa
21 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
4 golova

Odluku da se sa borbenim veznjakom produži ugovor odobrili su i brojni navijači Sarajeva što i svjedoče njihovi pozitivni komentari na društvenim mrežama.

"Jedan od rijetkih koji igraju srcem", "Ovaj momak je to davno zaslužio", "Najbolja odluka", samo su neki od komentara.

Prije dolaska u BiH Mustafić je tokom omladinskih dana igrao u Francuskoj i Njemačkoj, a na Koševo je stigao iz luksemburškog kluba, Fola Esch.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, navijači Sarajeva s nestrpljenjem čekaju šta će se desiti u utorak kada je Ismir Mirvić zakazao sastanak sa klubovima iz WWin lige po pitanju aktuelnih dešavanja u prvenstvu BiH.

Većina klubova je do sada odbila poziv, ali za sada nema naznaka da će sastanak biti odgođen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Odlican igrac, vrijedan momak! Bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi