Burna proslava Klafurića na Grbavici, trener Veleža nije mogao da se suzdrži

Izbacio emocije iz sebe

Burna proslava Klafurića na Grbavici, trener Veleža nije mogao da se suzdrži

Admin Čaušević

Izabranici Deana Klafurića su odgovorili na terenu, baš onako kako je to hrvatski trener i želio od njih. Velež je slavio na Grbavici, a nakon meča šef struke Rođenih je izbacio emocije iz sebe.

Klafurić nije želio da čuje za riječ kriza u Veležom nizu bez pobjede uključujući i elminaciju iz Kupa. Strpljivo je čekao da rad dođe na naplatu i stigao je kad je bilo najpotrebnije.

Velež je vezao drugi vezani trijumf u prvenstvu. Nakon Igmana pao je i Željezničar u gostima. Rođeni su slavili sa 0:1 golom Dine Halilovića.

Znao je Klafurić koliko je ovo važan meč za njegov tim, pa nije čudo što je zaista veliku pobjedu na terenu ljutog rivala proslavio na buran način.

Iskusni trener je poslavio trijumf sa nekoliko stotina navijača Veleža koji su ga sa oduševljenjem ispratili i pozdravili aplauzima.

Zlata vrijedan trijumf znali su proslaviti i igrači Veleža svjesni da su napravili veliki korak ka plasmanu u kvalifikacije za Konferencijsku ligu pošto su zadržali treće mjesto na tabeli.

Oglasi

"Čestitke idu mojim igračima i našim navijačima. Pokazali smo da imamo snažan karakter. Pokazali su da su spremni i dobiti batine, ono što su danas izdržali je herojstvo", poručio je Klafurić nakon utakmice.

Trener Veleža se oduvijek divio stadionu Grbavica, to je javno istakao u nekoliko navrata pa ne čudi zašto su ga nakon pobjede ponijele emocije.

Inače, Klafurić je ispisao historiju Rođenih jer je postao prvi trener mostarskog kluba koji je dva puta uspio slaviti u čuvenoj Dolini ćupova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni će u narednom meču biti domaćini Borcu. Ako se po jutru poznaje dan u Mostaru će se tražiti karta više za duel sa Banjalučanima.

Vrijedi istači da je Velež i na Grbavici imao odličnu podršku svojih navijača koji su bili 12. igrač mostarskih Crvenih i na neki način nose zasluge za pobjedu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1696279735
GAZI GUBU S GRBAVICE!
5 1
velez mo
Bravo Sir Klaf,naklon do poda
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi