Akrapović: Nama kartoni, a protivnik se opominje, nije to fer; Klafurić: Moji igrači su heroji

Prve reakcije nakon meča na Grbavici

Akrapović: Nama kartoni, a protivnik se opominje, nije to fer; Klafurić: Moji igrači su heroji

Haris Zilić

U duelu 24. kola WWin lige meč starih rivala na Grbavici pripao je Veležu. Rođeni su savladali Željezničar sa 1:0 golom Dine Halilovića u jednoj veoma tvrdoj i borbenoj utakmici.

Željezniačr je ovim porazom ostao u opasnoj zoni, a Velež pobjedom učvrstio svoje treće mjesto na tabeli kje vodi u Evropu naredne sezone.

Po završetku utakmice komentar su dali treneri oba tima, Bruno Akrapović i Dean Klafurić, a prvi je riječ imao trener Željezničara, Bruno Akrapović.

"Momci su dali sve od sebe. Našli smo se i situaciji gdje je dosta igača povrijeđeno. Ekipa koja je u vrhu tabele ima jedan šut na utakmici. Nama se dijele kartoni, a protivnik se opominje, nije to fer. Ne želim više da se zamaram s tim", rekao je Akrapović i nastavio:

"Mekić je ušao ranije, znam koliko mogu moji igrači. Nismo mogli promijeniti kako sam želio, nedostajali su neki igrači nisam želio da kukam, šta je tu je."

Oglasi

Nakon toga komentar je dao Dean Klafurić, trener Veleža.

"Čestitke idu mojim igračima i našim navijačima. Pokazali smo da imamo snažan karakter. Pokazali su da su spremni i dobiti batine, ono što su danas izdržali je herojstvo", rekao je Kalfurić i nastavio:

"Željo igra agresivno, znamo šta je Grbavica, još jednom čestitke mojim igračima."

Klafurić nije krio emocije nakon večerašnje pobjede.

"I sada sam emotivan, sjećam se ovog stadiona, Željo je predstavljao veliku četvrotu, divio sam se prije i Veležu i Želji i pamtim te utakmice iz osamdesetih."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež nije bio u velikoj krizi naglasio je Klafurić za kraj.

"Manchester City je bio u krizi kako ne bi bio Velež. Mi smo stvarali šanse, jednu smo utkamicu odigrali loše, a to se ne može nazvati velikom krizom. Na dobrom smo putom, ne možete biti slučajno treći na tabeli."

Top Komentari

velez mo
Sta je bruno keru jedan smrdljivi kakva ti je ono izjava,keru,neznalico svak ti kriv,mrs u Federalnu cigani hebem vam sve zivo i mrtvo,Cigani
4 2
pizaro01
Žali ce vici, **** te on
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi