Akrapović: Dva penala nam nisu svirana, a neka se meni psuje ako će to pomoći Želji da ostane u ligi
Navijači izviždali trenera Plavih sa Grbavice, on branio igrače

Veliki broj kritika je dobio na kraju meča

Akrapović: Dva penala nam nisu svirana, a neka se meni psuje ako će to pomoći Želji da ostane u ligi

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je poražen od Veleža i kriza se na Grbavici nastavlja.

Odlučio je jedan pogodak, a nogometaši su dobili zvižduke, kao i šef struke Bruno Akrapović. Akrapović je poslije meča izašao pred medije.

"Bolja smo ekipa, trudili smo, bacali se na glavu, uradili sve što je moguće, te su momci bili na rubu onoga što je moguće. Ništa im se ne može zamjeriti, ali dijele nam se kartoni, utakmica se usmjerava na neki način...

Neću da tražim alibi, ali način na koji se ljudi ponašaju prema nama, prema klubu kao što je Željo. Sramotno je to. Mi smo dali sve od sebe, imali smo dosta igrača koji su nedostajali, nedostajalo je njih pet-šest. Nismo znali koji će mladi igrati, na kraju je igrao Drljo sa injekcijama. Bili smo na rubu toga da zabijemo gol, ali dva puta nam nije sviran penal. Moja odgovornost za ono na terenu", rekao je Akrapović.

Akrapović je dobio uvrede sa tribina.

"Prije mene nizali su se stvari na koje niko ne želi preuzeti odgovornost. Ok, ja ću preuzeti odgovornost. Sve je moja odgovornost, neka se meni psuje ako će to pomoći Želji da ostane u ligi. Imamo dosta godina, dosta rada...

Oglasi

Lako je naći negativne stvari, a ove sedmice sam četiri puta mijenjao početnu postavu. Došao sam da pomognem, srcem sam ovdje i da uđete u svlačionicu, znali biste kako se ja osjećam. Mi smo dali sve od sebe".

Željezničar je u nizu od tri poraza, ali Akrapović i dalje igra sa tri igrača u zadnjoj liniji.

"Što se tiče sistema, vjerujem u to. Pitam momke i svi su se usaglasili. Ne mogu nametati nešto što nemam. Drljo je u tom sistemu bio odličan protiv Zrinjskog, a danas malo lošije. Nismo došli do pogotka na vrijeme, imali smo šansu Radovca, dva penama nam nisu svirana".

Šansu je dobio Mijić, niko se tome nije nadao. Šta se desilo sa Mekićem?

"Morao je dobiti šansu pored Radovca. Mekić je imao tešku povredu i sam veže svoje koljeno. Nije usluga da ga ubacujem i da pukne fizički, već da donese svježinu".

Nije Akrapović mijenjao sistem i kada je Željo gubio.

"Mi dominiramo ubačajima sa strane, ali moram čuvati te visoke igrače. Ne smijem malog igrača ostaviti, šta imamo onda od centaršuta? Imali smo dovoljno ofanzivnih igrača na terenu..,", završio je Akrapović.

Po odlasku iz Plavog salona ponovo je novinarima kazao da za sve kritike 'udaraju' po njemu, a ne po igračima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Kakva dva penala crna, tvoji igrači su samo gledali koga će udariti više a akcije niste imali...katastrofalna igra.
16 1
nekodaleko
Dva penala koja si samo ti vidio debilu
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti