Kriza drma Grbavicu: Upravni odbor ponudio mandate na raspolaganje!

Skupština ima posljednju riječ

Kriza drma Grbavicu: Upravni odbor ponudio mandate na raspolaganje!

Edmir Škorić

Članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar dao je mandate na raspolaganje Skupštini nakon poraza od Veleža i nastavka agonije.

FK Željezničar je trentuno pretposljednji i prijeti mu ispadanje iz WWIN lige Bosne i Hercegovine. U petak su Plavi poraženi od Veleža na Grbavici s 1:0 u 24. kolu i time je nastavljena kriza kojoj se ne nazire kraj.

Iako je to možda prije početka sezone djelovalo nezamislivo, Željezničar je jedan od kandidata za ispadanje u niži rang. Upravni odbor kluba stoga je ponudio mandate na raspolaganje i spreman je svoje mjesto ustupiti drugima koji bi pokušali da spase što se spasiti da.

Glasalo se o kolektivnoj ostavci i većinskim je glasanjem na kraju odlučeno da se na Skupštini kluba odluči o sudbini članova UO.

Željezničar ove sezone nema nijedan bod na 12 gostujućih utakmica, a u posljednje vrijeme ni na Grbavici više ne osvaja bodove i sve to rezultiralo je preptosljednjim mjestom na tabeli.

Oglasi

Nije poznato kada će biti održana Skupština, ali očigledno nam slijede nove promjene u Fudbalskom klubu Željezničar, čiji navijači samo mogu da se nadaju da će ovaj košmar završiti na najbolji mogući način i da se u maju neće tugovati zbog historijskog ispadanja u Prvu ligu FBiH.

Bilo je, doduše malo, pozitivnih vijesti za navijače Željezničara. Tako je nedavno vlada Kantona Sarajevo izdvojila 4,7 miliona KM za radove na stadionu Grbavica, konkretno južne tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zakon o sportu će uskoro doći na skupštinske klupe, a ono na šta sam ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu u ukupnom iznosu od 12 miliona KM. Najvažniji projekat u sportu kojeg je Vlada KS usvojila je da idemo u izgradnju juga na Grbavici u ukupnoj vrijednosti od 4.7 miliona KM u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo koja će uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku", izjavio je ministar kulture i sprota u Kantonu Sarajevo Kenan Magoda.

No, u ovom trenutku navijače jedino zanima igra i naravno rezultati, a oni su sve samo ne dobri. Priliku za popravni tim Brune Akrapovića imat će narednog vikenda kada bude gostovao ekipi Sloge Meridian.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Jedna objektivna i realna ocjena za štrumfove. Neće željana u Federalnu ligu, a zašto..? Zato što je POLITIČKI ISPRDAK...!!
4 0
Ham0
NARKODILERI VODE KLUB
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi