Po čemu će se pamtiti odlazeći Upravni odbor FK Željezničar? Okus je gorak
Jusuf Tanović je predsjednik Željezničara bio od novembra 2023. godine

Plavi su (opet) na raskrsnici

Po čemu će se pamtiti odlazeći Upravni odbor FK Željezničar? Okus je gorak

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

FK Željezničar je ponovo u potrazi za predsjednikom, drugim prvim čovjekom kluba u posljednjih šest mjeseci. Jusuf Tanović koji je naslijedio Edisa Kovačevića je ponudio ostavku, a konačni sud će donijeti klupska Skupština.

Iz kruga u krug, reći će mnogi navijači Željezničara. Trofejni klub sa Grbavice je opet na raskrsnici, po ko zna po koji put u nekoliko posljednjih godina. Ponovo se traži novi klupski predsjednik.

Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem trajao je nešto duže od četiri mjeseca i ostat će upamćen po možda i najlošijoj seriji rezultata u klupskoj historiji pošto Željezničaru ozbiljno prijeti ispadanje u niži rang.

Devet kola prije kraja Plavi su u zoni ispadanja. U slučaju prekida prvenstva kao što je to bilo prije četiri godine kada se iznenada pojavila pandemija Covid-19 za Željezničar bi se desila svojevrsna kataklizma. Na takav scenarij naravno niko i ne pomišlja.

Prije i nego što će preuzeti funkciju predsjednika Tanović je radio na poslovnoj saradnji sa FS Saudijske Arabije, odnosno programom Future Falcons što se ispostavilo kao potpuni promašaj.

Projekat je trajao kraće od dva mjeseca. Saudijski trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri je ostao upamćen po užasnim rezultatima te izjavama za koje su mu bili krivi svi osim njega samog.

Oglasi

Na pet utakmica uspio je skupiti jedan bod i to na debiju protiv Posušja, a porazi protiv Tuzla Cityja (3:0) i GOŠK-a(1:0) su zbog same predstave i igre bili jako bolni za sve pristalice višestrukog prvaka BiH.

Ipak, juniori Željezničara su uspjeli odigrati prestižni turnir u Španiji što je vrijedno iskustvo za omladince Plavih. Čak su i odmjerili snage sa vršanjicama iz velikog Real Madrida.

Tokom zimskog prijelaznog roka došlo je do mini revolucije u seniorskom timu, stiglo je niz provjerenih imena kao što su Amer Hiroš i Samir Radovac, dok je za trenera postavljen Bruno Akrapović, ali "krvna slika" je ostala blijeda, šta više dodatno se pogoršala.

Od dolaska Upravnog odbora na čelu sa Tanovićem seniori Plavih su odigrali devet utakmica i upisali samo jedan trijumf što je poražavajući podatak. Jedina pobjeda je stigla u derbiju protiv Sarajeva sa 3:0.

Sve je to rezultiralo da Plavi završe u zoni ispadanja te se dovedu u nezavidan položaj u ostatku sezone. Visoki trijumf nad najvećim rivalom je bio bljesak, barem se tako ispostavilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najljepša stvar u Tanovićevom kratkom mandatu za Željezničar se desila nekoliko dana prije ponuđene ostavke pošto su kantonalna vlast izdvojila 4.7 miliona eura za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica.

Dakle, ko god pristane da bude novi predsjednik morat će znati koliko vruć krompir uzima u ruke. Veliku odgovornost će svakako snositi i klupska Skupština. Iz bulevara Ivice Osima je poručeno da će zastupnici okupiti u najkraćem mogućem roku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Sjasi Kurta da uzjasi Murta. Dok se ne raspusti Skupstina i razbije vecina kojom rukovodi Senad Misimovic nema popravka situacije.Ovaj Tanovic je samo marioneta u njegovim rukama a to ce biti i sljedeci predsjednim ako se ne desi gore navedeno.
4 0
Ham0
Vazno da je generalni sponzor zadovoljan
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi