Navijači Zrinjskog nakon meča upali na teren i sukobili se sa zaštitarima i policijom

Krenuli ka službenim prostorijama

Navijači Zrinjskog nakon meča upali na teren i sukobili se sa zaštitarima i policijom

Endin Čaušević

Zrinjski je danas pobijedio u gradskom derbiju Velež sa 1:0 u meču 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice došlo je do nemilih scena.

Plemići su uspjeli da dođu do pobjede protiv Rođenih, a junak je bio Ćuže koji je postigao jedini pogodak na meču.

Trenutak odluke desio se u devetoj minuti kada je Šunjić sjajno glavom spusio loptu, a Ćuže ju je poslao u mrežu Veleža za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Zrinjski je uspio do kraja utakmice da sačuva prednost i upiše tri boda, no potom smo nažalost gledali nemile scene na stadionu u Mostaru.

Naime, došlo je do sukoba između Ultrasa i pripadnika policije kada je veći broj navijača Zrinjskog upao na teren i krenuo ka službenim prostorijama.

No, tu su ih zaustavili policajci koji su u velikom broju osiguravali današnji meč. Došlo je do sukoba između njih i navijača Ultrasa, ali na svu sreću sve se brzo smirilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je najvažnije nije bilo većeg incidenata i povrijeđenih osoba, te je policija uspjela da ekspresnom reakcijom uvede red.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603637562
3 ~0 za Velež i minus 6 bodova za zrinjski, jer ovo se već nekoliko puta ponavlja, suspenzija stadiona itd. Da vidimo sada Beusa i Vicu.
10 2
Alenizmostara
Pokušali ući u svlačionicu Veleža.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi