Petrović pobjedu nad Veležom posvetio Ultrasima, Milanović zadovoljan prezentacijom Rođenih

Izjave trenera nakon mostarskog derbija

Petrović pobjedu nad Veležom posvetio Ultrasima, Milanović zadovoljan prezentacijom Rođenih

Endin Čaušević

Zrinjski i Velež igrali su danas u Mostaru gradski derbi u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a na kraju Plemići su došli do pobjede rezultatom 1:0.

Odlučujući trenutak utakmice desio se već u devetoj minuti kada je Ćuže uspio da pogodi mrežu Veleža nakon što mu je glavom odlično loptu spustio Šunjić.

Velež je imao nekoliko nevjerovatnih prilika i dva puta je pogađao okvir gola Zrinjskog, ali nije uspio da dođe do gola.

I Zrinjski se u finišu meča ispromašivao, te je na kraju na semaforu ostalo 1:0 u korist domaćeg tima.

Nakon utakmice oba trenera otkrili su svoje utirske, a prvi pred kameru stao je Željko Petrović.

"Za nas je najvažnije bilo da dobijemo utakmicu za naše Ultrase i sve koji vole ovaj klub. Ostvarili smo naš cilj i uzeli tri boda. Imali su i oni šanse, ali i mi. Interesantna utakmica, to je tim koji zna da igra, ali i mi znamo da igramo i zadovoljni smo s tri boda", rekao je Petrović za Arenu Sport i dodao.

Oglasi

"Ne znam Boga mi da li smo imali sreće, više smo imali nesreće. U Modriči taj gol, pa Borac... Detalji tu odlučuju, to je sport. Mi smo danas dobili, drugi put će neko drugi. Titula? Ne odustajemo. ako si sportista ne odustaješ nikad. Sve ovo će biti dobro, borimo se koliko možemo. dali ćžemo uspjet ne znamo, ali važno j edanas da smo pobijedili. To je najvažnije".

Nakon Petrovića svoj komentar dao je i Damir Milanović koji je bio na klupi Rođenih danas umjesto Klafurića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica sama po sebi je derbi. Otvorena utakmica do samog kraja, došli smo se nadigravat i igrati nogomet. Presudila je ta nesmotrenost kod prekida, možemo biti zadovoljni našom prezentacijom. Glavu gore, imamo još mečeva i idemo iz meča u meč. Prezentiramo dobar nogomet i tako ćemo i nastaviti", izjavio je Milanović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Glede tekme odma otirati Bilbiju,Memiju,Ramica,Mulahuseinovic,ovog novog Turcina,Petrovica zar se tako bori za HŠK ZRINJSKI I ERCEG BOSNU.
3 0
Shaba
Posvetio pobjedu onima sto vise nisu medju nama XD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi