Akrapović broji posljednje sate na klupi Zeljezničara?

Poraz od Posušja bi mu mogao presuditi

Akrapović broji posljednje sate na klupi Zeljezničara?

Esmer Oštraković

Fudbaleri Željezničara ponovo su odigrali blijedu partiju u gostima. Ovaj put Plavi su gostovali u Posušju, ali su se vratili starim navikama i upisali novi poraz.

Iako su gotovo od samog otvaranja utakmice imali igrača više, pa čak i penal koji je Krpić propustio realizovati, fudbaleri Željezničara na kraju su upisali poraz i na ovom gostovanju.

Plavi se sada nalaze u nezavidnoj poziciji jer osim što je osvajaju bodove njihova igra nema ni glavu ni rep. Jako je teško navijačima Željezničara gledati igre njihove ekipe.

Nakon novog poraza upitnici iznad Grbavice su se samo povećali, ali svima je jasno da čelnici kluba moraju što prije djelovati kako bi izbjegli crni scenario, a to je naravno ispadanje iz WWin lige BiH.

Iako je jako teško doći do zvaničnih informacija, one nezvanične do kojih smo došli govore da bi tokom sutrašnjeg dana Bruno Akrapović mogao postati "bivši".

Oglasi

Kako stvari stoje današnji poraz u Posušju presudit će Akrapoviću koji je u klub stigo kao spasioc, ali očito je da nije napravio ništa od onoga što se očekivalo od njega.

Kao novi trener Željezničara Bruno Akrapović predstavljen je 8. januara i očekivalo se da će Plavi zaigrati dosta bolje, te da neće strepiti za opstanak u WWin ligi.

Niti su zaigrali dosta bolje, a itekako strepe za opstanak u WWin ligi i trenutno se nalaze u zoni ispadanja.

Vodio je Akrapović Željezničar na devet zvaničnih utakmica. Upisao samo dvije pobjede, dva remija i pet poraza. Jasno je da to nije omjer koji zadovoljava kada ste trener ovog kluba.

Debitovao je Akrapović remijem na domaćem terenu protiv u tom trenutku favorizovanog Zrinjskog i činilo se da bi to moglo izgledai dosta dobro kada je riječ o "hemiji" trener-klub.

Oglasi

Ipak, nakon toga uslijedilo je gostovanje kod Širokog Brijega. Željezničar je poražen sa 2:0, ali već tada su navijači bili zabrinuti zbog jako loše igre njihovih igrača.

Sve je zaboravljeno jako brzo jer je na Grbavici upisana pobjeda protiv Sarajeva od 3:0. Tada se vidjela velika želja i borba, a onda novi šok za Plave.

Tri vezana poraza. Prvo dva u gostima kod Zvijezde 09 od 2:1, te od Zrinjskog od 2:0, a zatim i kod kuće od Veleža. Tim iz Mostara slavio je sa 1:0.

Uslijedila je zatim i prva gostujuća pobjeda ove sezone i to ubjedljiva. Slavili su Plavi sa 3:0 u Modriči protiv Sloge, a zatim je upisan remi sa Sarajevom na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I tako je na red došlo gostovanje kod Posušja. "Morao" je Željo upisati pobjedu, ali ponovo su Plavi i pored igrača više gotovo cijeli susret poraženi i sada se nalaze u dosta teškoj situaciji.

Vjerovatno su i čelnici kluba svjesni da je vrag odnio šalu, te da se nešto mora uraditi, a da li će se nezvanične informacije do kojih smo došli pokazati tačnim, saznat ćemo sutra. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Komšinice, EVO MALO PODRŠKE...!!! Niišta se nemojte brinuti, nema šansi da ispadnete, Vidjeli ste i sami veceras KAKAV STE VI POLITIČKI ISPRDAK OD KLUBA, DOVEDETA SUDIJU PO VAŠIM ŽELJAMA, I OPET ZELENI TEREN POBJEDIO.
12 1
mitoza
Jos nije kasno da zasijemo krompir i kupus da spasimo sezonu !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi