Akrapović pred Posušje: Sa dosta energije uzeti bodove koji su nam potrebni
Akrapović se ne može pohvaliti uspjesima na klupi Željezničara

Plavima su bodovi itekako potrebni

Akrapović pred Posušje: Sa dosta energije uzeti bodove koji su nam potrebni

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon današnjeg treninga na Grbavici, ekspedicija FK Željezničar će krenuti put Posušja.

Plavi moraju tražiti nove bodove u borbi za opstanak, a neće im biti nimalo lako. Nisu se ni proslavili u gostima, imaju tek jednu pobjedu u 13 utakmica i to prije dva kola kada su slavili kod Sloge u Modriči 3:0.

Nedostajat će im Edin Cocalić i Amer Hiroš, no Bruno Akrapović vjeruje u svoje saigrače. Očekuje se da od prve minute šansu dobije Charles Bismark, koji od dolaska na Grbavicu ima problema sa povredama.

"Ekipa je odradila dobar posao, morali smo kompenzirati dva igrača na terenu i to je iscrpilo dosta snage. Momci su obavili dobru regeneraciju, danas imamo još jedan trening i putujemo prema Posušju. Ekipa funkcionira, imamo energiju, imamo želju i moramo pokazati kvalitet.

Bodovi su nam važni, moramo postaviti taktiku ekipe da odgovori kvalitetu Posušja i da naše dobre strane stavimo u prvi plan.

Falit će nam Hiroš i Cocalić, moramo to kompenzirati i mislim da ćemo sa dosta energije uzeti bodove koji nam trebaju", naveli su sa Grbavice.

Oglasi

Sutrašnji meč igra se od 18 sati, a još uvijek nije poznato ko će dijeliti pravdu. Zanimljivo da su kladionice kao favorita istakle Željezničar, što je u svakom slučaju začuđujuće.

Iz HŠK Posušje pozvali su svoje navijače da dođu u što većem broju i nadaju se da će Mokri Dolac biti ispunjen.

"U petak stiže FK Željezničar, a mi trebamo Vas!", naveli su sa Mokrog Doca.

Posušje je jedina neporažena momčad u nastavku prvenstva. U osam utakmcia izabranici Denisa Ćorića nisu osjetili slast poraza, te su pravi hit sezone.

Donijelo im je to petu poziciju i realne šanse da se bore za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra vijest za Ćorića svakako je povratak nekoliko važnih igrača koji su propustili meč prošlog kola sa Igmanom u Konjicu. Igman je tada vodio 1:0 sve do pred sami kraj, a onda šok za domaće.

Kamenar je pogodio u 90. minuti i donio svom timu bod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Sa dosta energije smo kupili i ovu utakmicu i igraci ce nam se sklanjati da bez velikog pritiska i mirno moze pospremiti loptu u mrezu
7 2
velez mo
Kako je moguce da je kec 2.70 a dvica 2.50,po kojoj logici Zeljo jednu na strani(dobio),bez Hirosa,Cocalica protiv ekipe Posusja koja nije utakmice izgubila,igraju odlicno,kuci,kompetni,Sramota
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi