Akrapović: Igrač mora ostati profesionalac, ali na kraju smo zaslužili bod

Plavi se borili do kraja i na kraju osvojili bod

Akrapović: Igrač mora ostati profesionalac, ali na kraju smo zaslužili bod

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Željezničar je osvojio vrijedan bod u borbi za opstanak.

Sarajevo je imalo bolje šanse, ali i više igrača na terenu, prvo dva, a zatim u nastavku jednog više, no Plavi su se borili i na kraju mogu biti zadovoljni.

O meču je govorio Bruno Akrapović.

"Jedno planirao, a drugo se dogodilo. Zaslužen bod, imali smo i dva igrača manje, taktički smo sve odradili veoma, veoma dobro.

Riskirali smo malo, ali uspjeli završiti neke akcije u drugom dijelu. Više nego zaslužen bod za moju ekipu", na početku je kazao Akrapović.

Kako biste na prvu opisali dva crvena kartona?

Oglasi

"Kada je potegnut igrač, treba biti profesionalan i da ostaneš mirne glave. Usijane su glave, ali reakcija igrača je bila pogrešna. Drugi isto, možda je drugi naš igrač bio ispred, ako nije, onda je i to crveni karton.

Rekao sam bekovima da budu blizu naših stopera koji su visoki, samim tim nemaju brzinu... Reakcija oba igrača ja razumljiva, a Cocalić je ostavio ekipu na egalu".

Da li ste zadovoljni bodom?

"Splet okolnosti govori da moram biti zadovoljan. Tražili smo nešto više, ali nisam htio riskirati. Prije utakmice ne bi bio zadovoljan bodom, da smo ostali sa 11 igrača. Držali smo visok ritam, želio sam da držimo loptu, pa u drugom poluvremenu nismo mogli sa njima".

Kako je biti trener Željezničara?

Oglasi

"Ima momenata, spavam do šest ujutru... Pravim ekipu, sortiram, nije lako... Dževad je ušao na teren, osam godina ima, a bio je na treningu. Znam o kome govorim".

Šta ste rekli igračima na poluvremenu?

"Sa Amoahom smo dobili dobru tranziciju, Krpa je isto odradio sjajan posao. Stota utakmica, čestitam mu. Svi su dobro odgovorili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radović je u tunelu dobio crveni karton, da li ste bili blizu?

"Željo će sigurno ostati u ligi, a što se tiče situacije u tunelu, nisam vidio tačno. Čuo sam šta je bilo, a sudije su bile blizu", dodao je Akrapović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Sutra ujutro zovite vicu i pravac Posušje, pusti se mitomanske demagogije
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi