Igmanu velika tri boda na Tušnju: Tuzla City samo čudom može ostati u WWin ligi BiH!

Preokret u Tuzli

Igmanu velika tri boda na Tušnju: Tuzla City samo čudom može ostati u WWin ligi BiH!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Utakmicom na Tušnju između Tuzla Cityja i Igmana danas je zatvoreno 29. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Nakon preokreta je slavio Igman rezultatom 2:1 i napravio veliki korak ka ostanku u ligi, dok je Tuzla City sada u jako teškoj situaciji četiri kola prije kraja.

Dugo je trajalo početno odmjeravanje snaga, a onda u 22. minuti rva dobra prilika za domaće. Hadžić glavom za Pantelića, koji također glavom šutira sa sedam metara, lopta ide preko gola.

Dobra prilika za Igman odmah na drugoj strani. Ramić za Hebibovića, koji malo iskosa šutira, no brani dobro golman domaće ekipe.

Denković je lijepo prošao po lijevoj strani i centrirao, ali malo kasni Janketić. Dobra prilika za Igman u 28. minuti odlazi u nepovrat.

Tuzla City je poveo u 42. minuti. Osmić je centrirao, Pantelić najviši u skoku i glavom pogađa za 1:0.

Nakon samo tri minute igre u drugom dijelu Igman dolazi do poravnanja. Denković se ubacio na jednu ispucanu loptu i savladao golmana Abdulahovića koji je malo i istrčao sa svog gola i lijep lob smo vidjeli.

Oglasi

Šansa za Igman u 55. minuti. Greška Mešinovića, lopta dolazi na nekih 16 metara do Denkovića koji šutira preko gola.

Penal za Igman u 60. minuti. Nikić je prodao loptu, Đoriću koji je daje Denkoviću, Denković se sjurio u kazneni prostor, driblingom se riješio Redžića koji je ostavio nogu i napravio prekršaj.

Penal koji je izveo Ramić se ne brani. Golman Cityja se bacio u svoju lijevu stranu, Ramić šutirao visoko u suprotnu i tim iz Konjica je ovim golom doveo na vrata pobjede koju su na kraju i upisali.

Zamalo 3:1 u 65. minuti. Sjajan udarac Hebibovića s vrha kaznenog prostora, Abdulahović je napravio sjajnu paradu i ostavio City u životu.

Nakon toga šansa na drugoj strani. Nakon udarca Mehanovića koji je slabo zahvatio loptu, ona dolazi do Pantelića koji nespretno reaguje pred golom Igmana. No, i da je dao gol, sviran je ofsajd.

Oglasi

Trese se mreža Igmana u 82. minuti, ali gol je poništen. Nukić je šutirao, da Pantelić nije dirao loptu gol bi bio priznat. Ovako, opravdano dosuđena ofsajd pozicija.

Igman je sada na desetom mjestu s 31 bodom. Tuzla City se nalazi mjesto niže s 27 i u veoma je teškoj situaciji.

City sada ima užasno težak raspored. U preostala četiri kola igrat će protiv Željezničara (G), Borca (D), Zrinjskog (G) i Veleža (D), te ništa ne zavisi od njih čak i da u svim pobijede.

Igman u narednom kolu gostuje kod Zvijezde 09 i tu sigurno da mora ići na tri boda da uplovi u mirnu luku, pred mečeve sa Željezničarom (D), Borcem (G) i Zrinjskim (D).

WWin liga Bosne i Hercegovine, 29. kolo:

Tuzla City - Igman 1:2

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Šukilović, Karjašević, Osmić, Redžić, Ćosić, Kobiljar, Mehanović, Pantelić, Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Velić, Dupovac, Bajrić, Đorić, Janketić, Brekalo, Hebibović, Denković, Mešinović, Ramić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Tu im je kraj!!! Sudbina plastičnih klubova!!!
5 0
Belajsuz1989
Stvarno nemam nista protiv TC ali klubovi u Premijer ligi bez navijaca stvarno ne vidim smisao da im bar na tekmu dodje 1000 ...svaka cast Igmanu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije