Velika tuga u Hrvatskoj: Albanci u 95. minuti šokirali Vatrene!

Podjela bodova

Velika tuga u Hrvatskoj: Albanci u 95. minuti šokirali Vatrene!

Edmir Škorić

U utakmici 2. kola grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj Hrvatska je u Hamburgu odigrala 2:2 sa reprezentacijom Albanije, primivši gol u 95. minuti.

Ova utakmica bila je jako važna za obje reprezentacije i za rasplet u grupi B. Hrvatska je u 1. kolu izgubila od Španije s 3:0, a Albanija od Italije sa 2:1.

Vatrenima je pripala uloga favorita pred današnji okršaj, ali loše je počelo po ekipu Zlatka Dalića. Iz prvog pravog napadača u 11. minuti je Qazim Laci matirao Livakovića. Asani je ubacio s desne strane i Laci je glavom loptu poslao iza leđa ne baš dobro postavljenog Livija.

Već u 15. minuti Albanija opet prijeti, Bajrami je gađao, lopta od Juranovića ide u korner. Tek u 20. minuti prvi udarac Hrvatske. Brozović je gađao s vrha šesnaesterca, ali lopta ide pored gola.

U 26. minuti je Majer ubacio, a Petković glavom iz dobre pozicije šutira preko gola. Uzvraća Hysaj, koj islabo reaguje na odbijenu loptu. Umalo 2:0 u 31. minuti. Modrić je izgubio loptu na sredini, Albanci u kontri, Asllani snažno šutira, a Livaković brani.

Oglasi

Do odlaska na odmor po jedna šansa na obje strane. Manaj je prvo bio sam nakon centašuta pred golom Livakovića, ali ovaj brani, a onda Kramarić uzvraća, Strakosha brani, no signaliziran je faul u napadu.

Trenutna tabela:

# TIM U P N I GR BOD
1.  Španija 1 1 0 0 3:0 3
2. Italija 1 1 0 0 2:1 3
3. Albanija 2 0 1 1 3:4 1
4. Hrvatska 2 0 1 1 2:5 1

Već na poluvremenu Dalić pravi izmjene i u igru šalje Marija Pašalića i Sučića, umjesto Majera i Brozovića. Odmah je Sučić bio u šansi, ali je Strakosha dobro odbranio u 50. minuti.

Uslijedili su još jači napadi Hrvatske, a u 58. minuti Šutalo je glavom pucao na ubačaj Modrića, no nije najbolje zahvatio loptu glavom. Svim su silama Vatreni krenuli u napad, pa došli do gola 15-ak minuta prije kraja.

Kovačić je proigrao Budimira, ovaj asistirao za Kramarića, koji je sve dobro uradio i pogodio za 1:1.

Albanci su u potpunosti pali, a u 76. minuti postignut je još jedan gol za potpuni preokret. Nova asistencija rezerviste Budimira, a na kraju je nakon udarca Sučića autogol je postigao Gjasula, koji je samo tri minuta ranije ušao u igri. U završnici nekoliko opasnih situacija pred golom Livakovića, da bi Albanci u 95. minuti došli do velikog slavlja. Gjasula se iskupio za autogol i donio veliku radost Albancima.

Oglasi

Hrvatskoj ostaje meč s Italijom, ali nalazi se u veoma teškoj situaciji. Albancima slijedi meč sa favorizovanom Španijom.

Što se tiče današnjeg programa na Euru u Njemačkoj, od 18 sati domaća selekcija igra sa Mađarskoj, a u 21 sat sastaju se Škotska i Švicarska.

Hrvatska - Albanija 2:2 (Kramarić 74, Gjasula 76 ag/ Laci 11, Gjasula 95)

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić

Albanija: Strakosha - Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Laci - Asani, Manaj, Bajrami

Top Komentari

user1718737743
Kako sam skocio ko da mi je Velez osvojio ligu prvaka bravo sptari
5 2
Adrian
Fudbalska velesila hahahahah, Albanija glat mogla uzet.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti