Adela Merdžanić izgubila životnu bitku

Potvrđene tužne vijesti

Adela Merdžanić izgubila životnu bitku

S. Mlaćo

Nekadašnja rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine Adela Merdžanić preminula je sinoć u 39. godini od posljedica karcinoma.

Ova tužna vijest potvrđena je sinoć strane ŽRK Ilidža.

"Sa vellikom tugom i boli obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje da je prestalo kucati srce naše lavice i legende Adele Merdžanić, koja je večeras preselila na bolji svijet, nakon borbe sa teškom bolesti", stoji u objavi.

Adeli je prije godinu dana i po dana dijagnosticiran rak debelog crijeve sa metastazom na jetri, a krajem prošle godine počela je liječenje u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Brojni sportisti uključili su se u akciju pomoći sa nadom da će Adela dobiti najvažniju bitku, no to se nažalost nije desilo.

U ime redakcija SportSport.ba upućemo najiskrenije saučešće porodici Merdžanić i njihovim najbližima.

Top Komentari

papagaj
Da joj dragi Allah podari lijepi Dzenet
4 0
Jugovina
Pocivala u miru
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi