Memorijalni turnir "Adela Merdžanić": Krivaja i Izviđač u finalu
FOTO: ŽRK Ilidža

Sjećanje na legendu bh. rukometa

Memorijalni turnir "Adela Merdžanić": Krivaja i Izviđač u finalu

H. Zilić

Rukometašice ŽRK Krivaja Zavidovići i ŽRK Izviđač finalisti su 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić".

U polufinalnim duelima, koji su donijeli dosta neizvjesnosti, dobrog rukometa i požrtvovanosti ekipa, Krivaja i Izviđač su bili bolji od svojih suparnica i ostvarili pobjede, kojim su se izborili za finalni dvoboj.

Prve su na parket izašle rukometašice ŽRK Krivaja i ŽRK Hadžići Interlogistic. Susret je završen pobjedom rukometašica Krivaje rezultatom 23:22, a kako se odvijala sama završnica susreta obje ekipe su mogle do trijumfa. Mlada ekipa Krivaje je na poluvremenu imala prednost od četiri pogotka (13:9), da bi na kraju ostvarili trijumf jednim pogotkom razlike. Imale su Hadžićanke sedmerac u posljednjim sekundama susreta, ali ga nisu iskoristile. Treba reći da su u ovom susretu briljirale golmanice oba tima.

U drugom polufinalnom duelu ekipa Izviđača je uspjela da savlada ekipu Ilidže rezultatom 30:29 (11:16). Nakon prvog dijela, u kojem je domaći tim bio bolji takmac, gošće iz Ljubuškog su uspjele da se vrate u utakmicu i dovedu je u neizvjesnost u drugom dijelu. Gošće iz Ljubuškog su pokazale puno bolju igru u drugom dijelu i uspjele da slave pobjedu rezultatom 30:29.

Tako će priliku da se bore za treće mjesto dobiti ekipe Hadžića i Ilidže, dok će Izviđač i Krivaja u međusobnom duelu odlučiti o pobjedniku prvog memorijala u čast prerano preminule Adele Merdžanić.

Zvanično otvaranje turnira zakazano je za 16:15 sati, a potom slijede susreti za treće mjesto u 17 sati, dok je finalni dvoboj zakazan za 19 sati, nakon čega će uslijediti dodjela priznanja ekipama i najboljim pojedincima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi