ŽRK Ilidža organizuje prvi Memorijalni turnir "Adela Merdžanić"

U znak sjećanja na legendu bh. rukometa

ŽRK Ilidža organizuje prvi Memorijalni turnir "Adela Merdžanić"

H. Zilić

Početkom godine, tačnije 7. februara nakon borbe sa teškom bolešću preminula je legendarna bh. rukometašica i bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine Adela Merdžanić.

Adela je ostavila veliki trag u bh. rukometu i bh. sportu, a u njenu čast ŽRK Ilidža, gdje je Adela provela skoro dvije decenije 11. septembra 2021. godine organizovat će prvi Memorijalni turnir "Adela Merdžanić".

Na turniru će nastupiti ekipe za koje je Adela branila tokom svoje bogate karijere, a to su domaćin ŽRK Ilidža, RK Hadžići-Interlogistic i ŽRK Izviđač. Organizatori su odlučili da za prvi turnir pozivnicu dobije ŽRK Krivaja Zavidovići.

"Obavještavamo prijatelje, navijače i simpatizere kluba da će 11. septembra biti održan prvi Memorijalni turnir "Adela Merdžanić" u znak sjećanja na legendu našeg kluba. Turnir će postati tradicionalan, a na turniru će učestvovati četiri ekipe.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Prema odluci UO našeg kluba redovni učesnici turnira će biti klubovi gdje je naša Adela nastupala, a to su ŽRK Ilidža, RK Hadžići i ŽRK Izviđač. Pored pomenutih klubova UO kluba će poslati i pozivnicu za četvrtog učesnika, a odlučili smo da na prvo izdanje pozivnicu dobije ŽRK Krivaja Zavidovići.

Obzirom da je epidmeiološka situacija u Kantonu Sarajevo bolja, nadamo se da će turnir biti organizovan i uz prisustvo gledatelja, čime bi još više upotpunili sjećanje na našu Adelu. Turnir će poslužiti i kao generalna proba ekipama pred start nove sezone, a o ostalim detaljima obavijestit ćemo vas u narednom periodu", stoji u saopštenju ŽRK Ilidža na zvaničnoj FB stranici kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti