Sve je spremno za 1. Memorijalni turnir "Adela Merdžanić": Nastupit će četiri ekipe

Organizator ŽRK Ilidža

Sve je spremno za 1. Memorijalni turnir "Adela Merdžanić": Nastupit će četiri ekipe

H. Zilić

ŽRK Ilidža će 11. setpembra organizovati 1. po redu Memorijalni turnir "Adela Merdžanić" u znak sjećanja na legendarnu bh. rukometašicu, koja je preminula 7. feburara ove godine nakon borbe sa tešokm bolešću.

Pored domaćina ŽRK Ilidža na turniru će nastupati još RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

"ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, legendarnu bh. rukometašicu.

Adela Merdžanić je preminula u februaru ove godine, nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću. Sjajnoj bh. rukometašici ljekari su dijagnosticirali rak debelog crijeva, ali i pored svih napora ljekara i finansijske pomoći koju je dobila za liječenje, nije uspjela da se izbori i pobijedi tešku bolest.

ŽRK Ilidža, klub u kojem je Merdžanićeva provela veći dio svoje karijere, u znak sjećanja na nju i sve što je učinila tokom svoje karijere, ali i po završetku iste, organizuje memorijalni turnir koji će nositi njeno ime. U organizaciju samog turnira uključeno je veliki broj ljudi, njenih kolegica, trenera, ali i ljudi koji su u Adeli imali prijatelaj za cijeli život. Ilidžanci su podršku dobili prvenstveno od porodice Merdžanić, sportskih klubova, ali i općinskih i kantonalnih vlasti.

Na čelu Organizacionog odbora 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić" nalazi se Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, koji je dao svesrdnu podršku organizaciji jednog ovakvog memorijala.

Turnir će se igrati u subotu 11. septembra u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži, a na njemu će učestvovati četiri ekipe. Pored organizatora turnira ŽRK Ilidža, svoje učešće na turniru potvrdile i ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Nadamo se da će utakmicama moći prisustvovati gledaoci, kako bi i na taj način mogli odati počast jednoj od najboljih rukometašica koje je ova država imala", stoji u saopštenju ŽRK Ilidža.

ŽRK Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, legendarnu bh. rukometašicu. Adela Merdžanić je...

Posted by ŽRK Ilidža on Wednesday, September 1, 2021

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi