Adilagić: Potajno sam se nadala pozivu u reprezentaciju

Rukometašica Krajine za SportSport.ba

Adilagić: Potajno sam se nadala pozivu u reprezentaciju

M. Šljivak

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH od 29. maja do 3. juna u Tuzli igra IHF/EHF turnir, a selektorka Kornelija Rajković-Leko je za ovu akciju pozvala 18 igračica.

Među njima se našlo i ime sjajnog pivota ŽRK Krajina iz Cazina Džane Adilagić, koja iza sebe ima zaista odličnu sezonu.

Adilagić je u razgovoru za SportSport.ba istakla kako se potajno nadala pozivu u reprezentaciju jer je odigrala zaista odlično dobar dio prvenstva.

"Ovu sezonu u Krajini sam započela odlično i većinu je to šokiralo zbog činjenice da sam još jako mlada igračica u usponu. Zahvaljujući takvoj igri i mojoj ekipi koja mi je također pomogla da ostvarim takve rezultate", rekla je za SportSport.ba Adilagić, te je dodala:

"Pozivu u reprezentaciju sam se potajno i nadala jer mi je, naravno kao svakoj igračici, prvi cilj da zaigram za državnu reprezentaciju. Naša država nije dugo imala žensku reprezentaciju i mislim da je odlično što je pokrenuta juniorska selekcija kako bi se radilo i kako bismo se mogli nadati boljoj budućnosti", rekla je Adilagić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Prvi izazov je turnir u Tuzli.

"Dat ćemo sve od sebe na turiniru u Tuzli kako bismo osvjetlale obraz BiH, ali i svoj. Nadam se da nećemo nikoga iznevjeriti, posebno državu", istakla je mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi