Ahmetašević: Ako ostavimo srce na terenu nemamo se čega plašiti

Golman reprezentacije BiH

Ahmetašević: Ako ostavimo srce na terenu nemamo se čega plašiti

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike na EURO-u u Njemačkoj naredne godine. Zmajevi će igrati u Manheimu u grupi E sa selekcijama Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Grupa je na prvi pogled lakša nego prošli EURO. Protiv Gruzije smo favoriti, dok ćemo u duelu protiv Nizozemske pokušati doći do pobjede koja bi nas vjerovatno odvela u drugi krug.

Naravno ovo sve pod činjenicom da je Švedska apsolutni favorit u grupi.

Ovo je svakako prilika za još jedan iskorak, toga su svjesni i naši reprezentativci.

Po završetku žrijeba izjavu za SportSport.ba i svoj komentar dao je golman naše reprezentacije Admir Ahmetašević.

"Nakon žrijeba mislim da možemo biti relativno zadovoljni, mislim da na Evropskom prvenstvu nema laganog protivnika i da ni u jednoj grupi nikome neće biti lahko, ali svakako je dobro da smo izbjegli tu najtežu grupu. Švedsku reprezentaciju poznajemo sa prošlog prvenstva i zna se da je tu kult reprezentacije neprikosnoven, prava rukometna država i vrhunska selekcija, Holandija je u zadnjih nekoliko godina doživjela veliku rukometnu ekspanziju, imaju dosta dobrih igrača koji mahom igraju u Bundesligi. Reprezentacija Gruzija nam je relativno nepoznata, ali poznajem par igrača koji su u dobrim klubovima i vidjeli smo veliko iznenađenje u posljednjem kolu kada su Mađarsku pobjedili na gostujućem terenu, tako da su svakako respektabilni, ali niko nije nepobjediv", rekao je Ahmetašević za SportSport.ba i dodao:

Oglasi

"Kao i uvijek mi ćemo najviše raditi na sebi i misliti o sebi i vlastitoj pripremi, pa tek onda o protivnicima, mislim da niko nije nepobjediv i ako se kockice poslože puno dobrih stvari se može izroditi. Najbitnije je da na svaku utakmicu i svaku priliku koju dobijemo idemo 100%, da damo sve od sebe i ostavimo srce na terenu za ovu reprezentaciju. Ako sve ovo ispunimo nemamo se čega plašiti."

Pogledajte sve grupe EURO-a 2024. godine u Njemačkoj:

Grupa A: Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Švicarska

Grupa B: Španija, Hrvatska, Austrija, Rumunija

Grupa C: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Grupa E: Švedska, Nizozemska, BiH, Gruzija

Grupa F: Danska, Portugal, Češka Republika, Grčka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi