Alibegović o otkazu u Iskri: Drago mi je što sam vidio s kim sam imao posla...

Bio je surovo iskren

Alibegović o otkazu u Iskri: Drago mi je što sam vidio s kim sam imao posla...

S. Grebović

Krajem juna mjeseca redove bugojasnke Iskre pojačao je nekadašnji igrač sarajevske Bosne, Tarik Alibegović, koji će prema svemu sudeći ostati bez nastupa u dresu ove ekipe.

U bh. sportu smo se nagledali i naslušali raznoraznih situacija, a novonastala oko odlaska Tarika Alibegovića iz Iskre se može stvrstati u kategoriju, najblaže rečeno bizarno.

Ovaj 27-godišnji rukometaš je u Iskru stigao iz redova Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje kao veliko pojačanje. Međutim, Alibegović je već napustio ovu ekipu bez i jednog zvaničnog odigranog meča.

Razlog tome je povreda koju je ovaj rođeni Sarajlija zadobio za vrijeme jedne pripremne utakmice nakon čega su mu čelni ljudi Iskre uručili otkaz?! Ostaje nejasno zašto su se odlučili na taj potez budući da to nisu uradili nakon što je pomenuti igrač obavio ljekarske preglede, već na osnovu poluinformacija koje su se vezale uz njegovo ime.

"Potpisao sam ugovor sa Iskrom i dobio dogovorenu sumu na ruke i sve je bilo manje-više uredu. Nakon što sam sa saigračima odradio visinske pripreme, koljeno mi je nateklo poslije prve pripremne utakmice protiv Sloge iz Doboja. Nije to bila previše ozbiljna povreda, no ja sam želio za svaki slučaj napraviti snimanje magnetnom rezonancom, kako bih otklonio sve sumnje. Tada su nastali problemi, odgađanje, zavlačenje i naposlijetku optužbe da sam došao povrijeđen u klub, što su navodno saznali iz nekih ranijih klubova. Moram istaći da te stvari nemaju veze sa logikom", ističe Alibegović i dodaje:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Znate kakav je bh. sport i koliko je, nažalost česta situacija da se igračima duguje novac. Ja zaista nemam takav problem sa Iskrom, ali nikad nisam doživio da se sa igračem raskine ugovor zbog nekih nepotvrđenih priča. Pregled magnetnom rezonancom ću obaviti o svom trošku kako bih otklonio sve sumnje o svom zdravlju i kako bih zaista saznao stanje svog koljena, a moj advokat je o svemu upoznat i svakako da ćemo pripremiti tužbu zbog ovakvog postupka".

Prema riječima Alibegovića, sreća u nesreći je i ta što se sve ovo desilo prije početka takmičarske sezone, jer da se tada dogodilo posljedice bi bile znatno gore po njega, jer bi se našao u nezavidnijoj situaciji nego što je sada.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi