RK Iskra i RK Umag u finalu memorijalnog turnira "Zaim Kobilica"
Ekipa Umaga u veoma neizvjesnom meču savladala je tim Vogošće, te će sutra u finalu igrati protiv novog člana Premijer lige, bugojanske Iskre

RK Čelik i RK Vogoća igrat će za treće mjesto

RK Iskra i RK Umag u finalu memorijalnog turnira "Zaim Kobilica"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Četvrti međunarodni turnir “Zaim Kobilica”, počeo je danas polufinalnim utakmicama u zeničkoj Areni. U prvom susretu ekipa Iskre iz Bugojna savladala je Čelik, dok je u drugom meču Umag bio bolji od Vogošće

Prvu utakmicu, koja je počela u 17:00 sati, bolje je otvorio Čelik i imao prednost na poluvremenu 20:16. Ipak je ekipa Iskre bila bolja u drugom dijelu i uspjela pobijediti Zeničane rezultatom 33:36. Najefikasniji u ekipi Čelika bio je Mehić s 12 golova, dok je u ekipi Iskre najbolji bio Klis, s 15 postignutih golova.

Nakon prve utakmice, upriličeno je i svečano otvorenje turnira, a turnir je otvorio predsjednik rukometnog kluba Čelik, Pane Škrbić.

U drugoj polufinalnoj utakmici, sastali su se Vogošća i Umag. Hrvatski rukometaši i finalisti Kupa ove zemlje u prošloj sezonu bili su bolji i na poluvremenu (19:16), ali i na kraju utakmice, koja je završena rezultatom 33:31. Najbolji strijelac u redovima Vogošće bio je Lojančić s osam golova, dok je za ekipu Umaga sa sedam golova najefikasniji bio Sinčić.

Turnir se nastavlja sutra u zeničkoj Areni, kada će za treće mjesto, u 17 sati, igrati domaćin Čelik i Vogošća, dok će se finalna utakmica igrati u 19 sati, a snage će odmjeriti Iskra iz Bugojna i RK Umag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti