"Alipašinac" žari i pali Francuskom

Melić produžio s Chamberyjem

"Alipašinac" žari i pali Francuskom

Kako i neće produžiti kad igra u životnoj formi. Jedan od najpotcjenjivanijih igrača u Premijer ligi Bih svih vremena, iz Prijepolja rođenjem, a sarajevski Alipašinac opredjeljenjem, Fahrudin Melić potpisao je novi ugovor koji će ga za Chambery vezati skoro do kraja karijere.

Naime Mela je produžio vjernost svome aktuelnom klubu do 2022. i praktično riješio egzistenciju budući da su mu sada 34 godine.

Reprezentativac Crne Gore trenutno je prvi strijelac francuske lige zajedno sa Nemanjom Ilićem, a u Chambery je stigao 2016. godine iz redova Pari Sen Žermena, gdje je nastupao tri sezone.

Karijeru je počeo u sarajevskoj Bosni, potom je posuđivan nema kome nije (Zrinjski, Goražde), nastavio je onda karijeru u Borcu, pa u Gorenju prije nego što je otišao među zvijezde PSG-a.

Ne jednom, Melić je izražavao žaljenje što nije dobio mogućnost da igra za reprezentaciju BiH budući da je rat, djetinjstvo i skoro pola života proveo u Sarajevu, da je tu odrastao i da se od svega više osjeća Sarajlijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi