Sloboda na pogon Bečića do polufinala Kupa BiH

Kup Bosne i Hercegovine

Sloboda na pogon Bečića do polufinala Kupa BiH

E. Dindić, foto: E. Dindić

U uzvrtanoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine rukometaši Slobode savladali su Bosnu iz Visokog sa 32:27(16:15), te plasirali se u narednu rundu takmičenja.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačen susret  gdje su domaći rukometaši imali prednost u jednom trenutku i od četiri gola razlike, ali uporni gosti sve su to jako brzo stizali. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 16:15 za izabranike Siniše Markote. 

Nastavak susreta donosi sjajnu igru u odbrani Slobode, te prednost se iz minute u minutu povećavala. Na kraju 32:27 sigurna pobjeda i plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. 

U redovima Slobode ponovo je bio maestralan Anes Bečić sa 13 golova, dok ga je odlično pratio dvojac Alen Ovčina i Luka Bajraktarović sa po četiri postignuta gola.  U ekipi iz Visokog bolji od ostalih bili su  Almir Osmanhodžić sa osam postignutih golova, odnosno Faruk Halilbegović koji je susret završio sa pet postignutih golova. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, rezultat prve utakmice igrane u Visokom glasio je 27:25 u korist domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi