Arena u Zagrebu se zatvara samo nekoliko dana prije početka EP-a?

Hrvati zabrinuti

Arena u Zagrebu se zatvara samo nekoliko dana prije početka EP-a?

E. Škorić

U petak u Hrvatskoj počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, a iz susjedstva stižu vijesti koje kažu kako u Zagrebu neće biti rukometa.

Zagreb je domaćin grupe C u kojoj su Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, a utakmice 1. kola trebale su da se odigraju u subotu u Areni, u kojoj su planirani i susreti drugog kola, kao i završnica.

Međutim, već mjesecima Grad Zagreb i Vlada ne plaćaju najamninu, a firma Ingra koja je gradila Arenu planira da istu zatvori.

Iz Ingre tvrdi da im se duguje oko 1,4 miliona kuna nakon SP-a 2009. godine i sada najavljuju zatvaranje dvorane pred sami početak rukometnog eurošampionata.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U toku je i sastanak u Ingri, hrvatski mediji i javnost očekuju šta će se na kraju desiti, ali bila bi prava bruka ako bi Arena bila zatvorena samo nekoliko dana prije prvesntva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti