Arijana Vojić delegat u finalu Svjetskog prvenstva

Veliko priznanje

Arijana Vojić delegat u finalu Svjetskog prvenstva

Večeras u Debrecenu bit će okončano Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo za rukometašice (U20), na kojem su učestvovale 24 reprezentacije. 

BiH je prije pet godina bila domaćin ovoga takmičenja u muškoj konkurenciji i u normalnom svijetu to bi bila inicijalna kapisla za napredak, vjetar u leđa prema napretku, ali ispostavilo se da je to bio trenutak odakle je krenula lavina posrnuća.

Elem, ove godine Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika na Svjetskoj smotri najboljih mladih rukometašica, nažalost još ne u kategoriji ekipa, već u kategoriji službenih lica prvenstva.

Naime, Arijana Vojić, rukometni delegat iz BiH, koja od 2014. godine ima kategoriju Europskog rukometnog delegata – EHF i ostvaruje nastupe na Europskim rukometnim prvenstvima, te u Ligi prvaka Europe, nakon izvršenog testiranja i nastupa na ovom svjetskom juniorskom prvenstvu stekla je i najvišu kategoriju Internacionalni rukometni delegat (IHF delegate).

Ono što je svakako dodatni uspjeh i što nas posebno raduje je i to da je Arijana Vojić zadovila povjerenje IHF-a te je njoj i kolegici iz Srbije Tatjani Medved dodijeljeno da na finalnoj utakmici svjetskog prvenstva između domaćina Mađarske i Norveške obavljaju funkciju delegata.

Suđenje susreta povjereno je rukometnim sudijama iz Urugvaja.

Finalni susret na rasporedu je večeras od 20 sati, a sastaju se Norveška i Mađarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi