Astronomske cijene ulaznica za okršaj Hrvatske i Srbije
Dvorana u Splitu bit će premala da primi sve zainteresirane za dugoiščekivani balkanski duel

Igraju na otvaranju Evropskog prvenstva

Astronomske cijene ulaznica za okršaj Hrvatske i Srbije

Još prije mjesec, prilikom potpisivanja ugovora o održavanju Evropskog prvenstva s gradom Splitom, direktor prvenstva Silvio Njirić istakao je da su sve ulaznice za meč Hrvatske i Srbije rasprodate, kao i da je jako malo karata ostalo u prodaji za mečeve Hrvatska – Švedska i Hrvatska – Island.

Bilo je tada jasno da će samo sretnici moći prisustvovati balkanskom okršaju na otvaranju i da će Spaladium arena biti 12. januara biti epicentar "paklene" atmosfere, ali da će se 15 dana uoči utakmice ulaznice na "crno-bijelom" tržištu prodavati po 265 eura, to je bilo pretjerano očekivati.

Tačnije to je cijena jednodnevne ulaznice, no zaista je teško pretpostaviti da je ponuda pripremljena za navijače Islanda i Švedske radi njihove međusobne utakmice.

Meč Hrvatske i Srbije privlači ne samo pažnju ovdašnje javnosti, nego kompletne sportske u Evropi, a posljednji takav odigran je u Beogradu 2012. kada je Srbija u polufinalu Eura slavila 26:22.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko rukometno prvenstvo igra se od 12. do 28. januara u četiri hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti