Austrija u BiH ponovo stiže tek u junu?

Mogući termin

Austrija u BiH ponovo stiže tek u junu?

Admin Čaušević

Zgusnuti raspored do kraja godine i početkom naredne zadao je određene probleme EHF-u nakon što je odgođen niz mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Raspored do kraja godine je prenatrpan brojnim klupskim mečevima pa praktično nema slobodnog termina za nadoknatu odgođenih mečeva.

Kvalifikacije će nastaviti u martu. Tada će Bosna i Hercegovina igrati dvomeč s Estonijom, dok će završna dva kola odnosno domaćinstvo Njemačkoj i gostovanje Austriji odigrati krajem aprila i početkom maja 2021. godine.

Kako sada stvari stoje Austrijanci bi u Bosnu i Hercegovinu mogli ponovo doći tek u junu sljedeće godine i to nakon što se okonča klupska sezona.

U šestom mjesecu reprezentacije obično igraju prijateljske mečeve ili susrete baraža, a kako stvari stoje ovaj put će završavati kvalifikacije za EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi