Bašić i Panić vodili Chambery do nove pobjede

Slavio i Creteil

Bašić i Panić vodili Chambery do nove pobjede

A. Beganović

U okviru 19. kola francuskog prvenstva Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića upisao je pobjedu u duelu sa Dunkerqueom (31:26).

Nakon što su u prošlom kolu na gostujućem terenu savladali Cesson, večeras su Malinović i društvo upisali novu domaću pobjedu.

Do trijumfa nad neugodnim Dunkerqueom vodili su ih Hugo Descat sa sedam, te Nedim Remili sa šest pogodaka. Malinović je postigao dva, Toromanović jedan, a kod poražene ekipe najefikasniji je bio Kornel Nagy sa sedam pogodaka.

Nove bodove na svoj konto upisao je i Chambery čije boje brane bh. rukometaši, Marko Panić i Edin Bašić. Chambery je večeras pred svojim navijačima nadigrao Nimes (29:25), a upravo je bh. dvojac vodio svoju ekipu do pobjede. Bašić je postigao osam, a Panić četiri pogotka, dok je kod Nimesa najučinkovitiji bio Snorri Stein Gudjonsson.

U duelu Ivryja i St.Raphaela nije bilo pobjednika (30:30), Montpellier je slavio na gostovanju kod Toulousea (30:29). U derbiju začelja Charters na čijem golu stoji Nebojša Grahovac savladao je Tremblay (36:33), dok je Aix bio ubjedljiv protiv Cessona (28:19).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi