Benjamin Burić nedovoljan Flensburgu, Senjamin Burić postigao tri gola u pobjedi Zagreba
Grupna faza rukometne Lige prvaka polako se privodi kraju. Danas je viđeno jedno iznenađenje i to u Zaporožju gdje je pao njemačk velikan (Foto: EPA)

Rukometna Liga prvaka

Benjamin Burić nedovoljan Flensburgu, Senjamin Burić postigao tri gola u pobjedi Zagreba

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga doživjeli su iznenađujući poraz u 11. kolu Lige prvaka na gostovanju kod Motora u Zaporožju rezultatom 28:26.

Početak meča nije slutio da će Motor na kraju slaviti. Flensbrug je igrao dobro, Benjamin Burić je bio odličan na golu, a na odmor je njemački velikan otišao sa dva gola prednosti, 10:12.

Čuvali su gosti prednost sve do samog finiša meča kada kreće luda serija Motora. Potpuno su razbili rivala u tim trenucima i na kraju su ostvarili veliku pobjedu od 28:26.

Barys Pukhouski je sa devet golova predvodio domaće do trijumfa, a na drugoj strani je sa šest golova najefikasniji bio Rasmus Lauge Schmidt.

Bh. golman Benjamin Burić je imao 13 odbrana, ali to na kraju nije bilo dovoljno Flensburgu.

Njegov brat Senjamin Burić postigao je tri gola u pobjedu PPD Zagreb nad Skjernom rezultatom 32:29.

Burić je imao tri pokušaja i zabio je tri gola, a briljirao je Ivan Sršen sa devet golova. Myrhol je na drugoj strani postigao osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi