Burić ponovo u Francuskoj

Dogovorio sve sa Cesson Rennesom

Burić ponovo u Francuskoj

Rukometni reprezentativac naše zemlje Senjamin Burić dogovorio je transfer u Cesson Rennes.

Burić je u aprilu 2018. godine Nantes zamijenio Zagrebom, ali poslije više od pola godine ovaj sjajni rukometaš koji je rođen u Doboju je odlučio prihvatiti poziv iz Francuske i potpisati za Cesson Rennes.

Tako barem tvrde tamošnji mediji, navodeći kako transfer stupa na snagu od naredne sezone i da je pored Burića saradnja dogovorena još sa Florianom Delecroixom i Youennom Cardinalom.

"Kao i svake godine, mi već uveliko razmišljamo o onome što dolazi, narednoj sezoni. Želimo stvoriti snažnu momčad", rekao je sportski direktor kluba David Christmann, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog Burićevog dolaska.

"Radi se o igraču koji ima ambicije i veoma smo sretni što smo ga doveli. On je profil kakav smo tražili. Uostalom, od velikog značaja će biti i njegovo iskustvo koje je stekao tokom karijere."

Cesson Rennes se u francuskom šampionatu trenutno nalazi na 11. poziciji, a u martu ove godine ovaj klub će, dodajmo i to, otvoriti svoju novu dvoranu sa 4.000 sjedećih mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi