Benjamin Burić upisao devet odbrana, Flensburg 16 od 16
Još jedna sasvim solidna partija golmana reprezentacije BiH na golu njemačkog velikana (Foto: EPA)

Jako dobar nastup bh. golmana

Benjamin Burić upisao devet odbrana, Flensburg 16 od 16

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga pobijedili su večeras kao gosti Melsungen rezultatom 18:24 i upisali su 16 pobjedu iz 16 utakmica u Bundesligi.

Bez većih problema je njemački šampion upisao pobjedu u ovom susretu. Melsungen je bio u igri samo u prvom poluvremenu nakon kojeg je Flesnburg imao dva gola prednosti (10:12), da bi u drugom poluvremenu gosti lagano završili posao.

Nisu domaći rukometaši mogli apsolutno ništa u nastavku meča. Prednost je na kraju narasla do maksimalnih plus šest i meč je završen u korist Flensburga koji je upisao 16 pobjedu iz 16 utakmica.

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić odradio je solidan meč u sastavu Flesnbruga i u ovom meču je upisao devet odbrana.

Lasse Svan i Magnus Jondal su sa po pet golova predvodili Flensburg, dok je kod gostiju Lasse Mikklesen postigao šest.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi