Benjamin Burić: Nikad se jadnije nisam osjećao; Kod ribe nisam vidio ni glavu ni rep

Golman reprezentacije BiH

Benjamin Burić: Nikad se jadnije nisam osjećao; Kod ribe nisam vidio ni glavu ni rep

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je veliki debakl.

Ispala je u predbaražu za Svjetsko prvenstvo. Nakon 24:17 poraza u Grčkoj, Grci su slavili i u Mejdanu rezultatom 26:28.

Nakon utakmice prisutnim medijima se na press konferenciji obratio najbolji igrač naše selekcije, golman Benjamin Burić.

"Realno, mogu čak reći da smo i konkretno danas odigrali u odnosu na naše mogućnosti. Stvarno nemam ništa zamjeriti igračima. Kod nas 90% ekipe prvi put igra za reprezentaciju seniorsku. Pola ekipe nije znalo kako se ponaša na okupljanjima. Ne mogu ja tim momcima da zamjerim. Pokušalo se, ali ovo je trenutno realno stanje reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je Burić i nastavio o samoj organizaciji poredeći s klubom u kojem nastupa:

"Mi nismo ni tražili nikad nešto puno. Nama je srce puno kad izgubimo sedam razlike u Grčkoj i dođemo u Mejdan i dočeka nas tri hiljade ljudi. Vjerovatno smo nečim to zaslužili. A to sad kakva je organizacija da uporedim... Ne želim puno toga da kažem jer mi je vruća glava i razočaran sam da ti iskreno kažem i nikad se jadnije nisam osjećao u svojoj karijeri. Dolazile su ovdje i velike ekipe pa su se namučile da nas pobjede, a ovako ispali smo kao..."

"Ja ne znam ni odakle da se počne da se krene nešto mijenjati. Svi smo govorili smjena generacija, pa sad kad ponudiš smjenu generacija svi se hvataju za glavu. Ima tu mnogo posla. Ne vidim odakle da se krene".

Oglasi

Kolega je konstatovao da riba smrdi od glave, aludirajući na Rukometni savez BiH.

"Ja sam u sredini, ne znam ni kakva je glava ni kakav je rep. A ja u te ribe još nisam vidio ni glave ni repova. Razočaran sam, teško mi je naći riječi", rekao je Burić i dodao opet o utakmici:

"Momcima stvarno ništa ne mogu zamjeriti. U 59. minuti kad smo zabili gol, slavim. Imali smo želju i volju, borili smo se i u Grčkoj, ali je to trenutno realnost. Kažu iz Premijer lige da se traže igrači. Ja imam dužno poštovanje, igrao sam tu Premijer ligu, ali ne znam da li naše ekipe igraju uopšte Evropu."

"Kad ti pogledaš grčki rukomet, dvije ekipe igraju Evropu. AEK je konkurentan u Evropskoj ligi, tako da kad od toga samo krenemo mi smo bili autsajderi. To što mi imamo takav mentalitet, to je malo teško. Taman sam i sa Tonijem (Čolinom, selektorom, op. a) pročao prije utakmice i rekao da se u sportu ništa slučajno ne dešava. Ni ovo što nas Grčka nije pobijedila nije slučajno. I oni su bili na samom dnu pa krenuli da ulažu, doveli evropske igrače, što u našoj ekipi trenutno mi nemamo."

"Nadam se da ćemo naći igrače koji će nositi ovu ekipu", završio je.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Pjanic i Buric, dvije najvece prevare u historiji bh-sporta
1 26
celikze
Na stranu sve dobar si golman ali brate i ti si 5/6 primio nidze veze.Ovi igraci ako se mogu nazvati igracima ljudi na ziceru i gadja golmana u stomak da nije zalosno bilo bi smijesno.
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi