Kvalitet ovdje ne stanuje: Nova blamaža rukometaša BiH
Pali smo na dno

Grci ponovo bolji

Kvalitet ovdje ne stanuje: Nova blamaža rukometaša BiH

E. Škorić

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras su u tuzlanskom Mejdanu odigrali revanš utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. protiv selekcije Grčke, te su doživjeli novi poraz (26:28).

Nakon 24:17 poraza u prvoj utakmici, bilo je jasno da rukometašima treba čudo za prolaz i pobjeda od najmanje osam golova razlike.

Postojao je optimizam i neka nada da se to zaista može napraviti u punom Mejdanu, ali ponovo smo se izblamirali, odigrali ispod nivoa i jednostavno nismo ni zaslužili nešto više u duelima s "rukometnom silom" kao što je Grčka. Jasno, Grci su daleko od rukometne elite, no ipak su prejaki za nas.

Izabranici Tonija Čoline rijetko su večeras vodili. Postigli smo prvi gol na meču, no ubrzo su Grci vodili 4:2. Održavali su vodstvo od jednog gola većim dijelom prvog poluvremena, a na odmor otišli sa 12:10.

Već tada je bilo jasno da večeras neće biti nikakvog čuda u Mejdanu. U nastavku meča Grčka nastavlja da održa vodstvo, da bi u 43. minuti ponovo došla na plus 2 (18:16) i više nije bilo nikakvih nada za bh. reprezentativce.  

Uslijedio je dodatni kolaps, Grci prave mini-seriju od dva gola i imaju ukupno četiri gola prednosti - 21:17, pa su vjerovatno i sami iznenađeni kako su olako večeras ovjerili prolaz u baraž za Svjetsko prvenstvo, a u aprilu ih čekaju dueli s Crnom Gorom. 

Nadali smo se da ćemo, ako ništa, barem da izborimo duele s Crnom Gorom, ali i Grčka se, ponavljamo, pokazala kao prevelik zalogaj za bh. rukometaše koji su razočarali. Nije upitna njihova želja, ali to nažalost nekad nije dovoljno.

Neophodan je i kvalitet za neke veće domete, a čini se da on ovdje u ovom trenutku ne stanuje, htjeli to mi priznati ili ne.

Jedini koji su zaslužili pohvale večeras su BHFanaticosi i svi oni koji su došli u Mejdan da podrže naš tim bez obzira na činjenicu da je iz godine u godinu sve slabiji i da nam je općenito rukomet pao na najniže grane, a zašto je to tako, to je već neka druga tema...

Vrijedi napomenuti da je bivši selektor Ivica Obrvan ostavio ekipu nekoliko dana prije duela s Grčkom i da je i sam donekle krivac za njen neuspjeh, jer je uostalom on taj koji je objavio spisak igrača koji su se našli u ovoj misiji, koja se eto neuspješno okončala.

Top Komentari

realista1982
Vratimo sport sportašima,rastjerajmo mesetare i kriminalce iz svih sportskih saveza!
23 0
King_Kenny
...Bosnjaci su dozvolili da nam Srbi i Hrvati sj*bu reprezentacije u svim kolektivnim sportovima...tako je to kad postavis kadrove kojima je cilj napuniti sopstvene dzepove i koji ne znaju sta je patriotizam...Srbi i Hrvati u sportu rade isto sto i njihovi politicari,planski unistavaju sve sto ima veze sa BiH...jedino sto je preostalo je da ugasimo i rukometnu i fudbalsku i kosarkasku reprezentaciju,to je realnost.
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi