Burić novom pobjedom proslavio poziv u All Star tim Bundeslige
Veliko priznanje za dobre nastupe u jednoj od najjačih liga svijeta dobio je bh. golman Benjamin Burić

Flensburg perfektan

Burić novom pobjedom proslavio poziv u All Star tim Bundeslige

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga upisali su i 15. pobjedu u novoj sezoni Bundeslige.

Aktuelni prvak Njemačke je ponovo odigrao neizvjestan meč, a ovog puta su na svom terenu savladali Wetzlar rezultatom 30:29 golom Hampusa Wannea sa sedam metara u posljednjoj minuti.

Gosti su pružili odličan otpor. Nisu dopustili favorizovanom rivalu da ih lako slomi i do samog kraja su se držali u igri. Ipak, primili su gol u posljednjem napadu i Flensbrug i dalje ima perfketan skor od 15-0.

Rasmu Lauge Schmidt je sa sedam golova predvodio domaće, Holger Glandorf je dodao šest, dok je Stefan Čavor na drugoj strani postigao sedam pogodaka.

Bh. golman Benjamin Burić upisao je danas sedam odbrana. Iako je imao nešto slabiji dan svakako mu je velika satisfakcija poziv u All Star tim Bundeslige koji će 1. februara odigrati meč protiv reprezentacije Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi