Beširević napušta Iskru: Žao mi je navijača

Istekao mu ugovor

Beširević napušta Iskru: Žao mi je navijača

U RK Iskra i dalje vlada neizvjesnost po pitanju naredne sezone.

U trenutku prekida sezone bugojanski klub se nalazio na 15. poziciji koja vodi u niži rang, no s takvim ishodom u Iskri se ne mogu pomiriti i već dvadesetak dana se lome koplja.

I ako kojim slučajem Iskra ostane u eliti, pitanje je s kakvim bi igračkom kadrom ušla u narednu sezonu jer je već nekoliko rukometaša otišlo. Tako je Edin Klis koji se smatrao najvećim Iskrinim talentom u međuvremenu je pojačao Slobodu, a kofere najvjerovatnije pakuje i golman Arman Beširević.

Beširević je u Iskru došao na zimu kao zamjena za povrijeđenog Alena Čabera. Do prekida sezone zabilježio je nekoliko zapaženih partija na golu plavo-bijelih, ali u međuvremenu mu je istekao ugovor i postao je slobodan igrač.

"Niko nije mogao predvidjeti da će se ovako situacija odviti. Na kraju je najgore što ne znamo na čemu smo, jesmo li ostali u ligi ili ne. Živimo u neizvjesnosti. Na kraju mi je najviše žao navijača koji su na svakoj utakmici pružali veliku podršku i koji bi nam, da se nije ovo desilo, sigurno pomogli u borbi za opstanak", kaže Beširević koji formu održava trenirajući u Bihaću.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ugovor mi je istekao, slobodan sam igrač. Već ima upita od strane pojedinih klubova iz BiH, ali još je to, što se kaže, na dugom štapu", dodao je.

U Iskru je Beširević došao iz Vogošće, a kroz dosadašnju rukometnu karijeru još je branio boje Borca i Prijedora. Također, jedno vrijeme je bio i dio "A" reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi