"Bez petljanja, uvijanja i manipulacija, smicalice neće proći"

RS RS upozorio RS FBiH

"Bez petljanja, uvijanja i manipulacija, smicalice neće proći"

A. Čaušević

Rukometni savez RS je u otvorenom pismu upozorio RS BiH i RS FBiH kako nema namjeru podržati eventualno proširenje Premijer lige. 

U pismu kojeg je potpisao predsjednik RS manjeg bh. entiteta, Marinko Umičević jasno je poručeno da će izostati podrška vezana za proširenje Premijer lige.

Iz FS RS su poručili kako nigdje nije predviđena organizacija takmičenja za popunu Premijer lige. Navodi se i kako su pojedini zaključci o prekidu, a zatim o organizovanju takmičenja za popunu Premijer lige koje je donio RS FBiH kontradiktorni.

"Ovo su neprihvatljivi stavovi jer nisu konkretni, jasni i transparentni. O tome da nisu utemljeni ni u bilo kojim propisima suvišno je govoriti. Pozivamo vas da jasno iznesete svoje odluke bez petljanja, uvijanja i manipulacija, a sve u zaštitu rukometa."

"Nemojte ni pomišljati da ćete raznim smicalicama dobiti podršku RS RS za kršenje propisa i proširenje Premijer lige", navodi se u pismu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi