Bh. rukometaši večeras u Mejdanu žele odškrinuti vrata Evropskog prvenstva
Nakon nevjerovatne pobjede u Bjelorusiji večeras naši rukometaši u Tuzli igraju protiv Češke i nadaju se novoj pobjedi kojom bi napravili korak ka Evropskom prvenstvu.

Šumanovi momci dočekuju Češku

Bh. rukometaši večeras u Mejdanu žele odškrinuti vrata Evropskog prvenstva

E. Čaušević, foto: EPA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu igra protiv selekcije Češke u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Bh. rukometaši su u prvom kolu u nevjerovatnoj utakmici prije nekoliko dana slavili u Bjelorusiji i u odličnoj atomsferi očekuju meč protiv selekcije Češke. Naš večerašnji protivnik je u prvom kolu upisao trijumf protiv Finske i poručili su da u Tuzlu dolaze da nastave s pobjedama.

Već je i pticama na grani jasno da se rukomet u našoj zemlji nalazi na niskim granama, a o problemima u reprezentaciji što se tiče finansija ne treba ni pričati. Ipak, bh. rukometaši su u Bjelorusiji pokazali kako se bori za državni dres iako nemaju više gotovo nikakvu podršku.

Naš selektor Bilal Šuman pred večerašnju utakmicu protiv Češke je poručio da bi eventualna pobjeda nam odškrinula vrata EP-a, no da igrači moraju s velikom dozom opreza ući u meč.

"Ima li umora? Ako ga ima, nestaće. Imali smo ovo teško putovanje, još teža utakmica, završilo se tako kako se završilo, ali veoma smo zadovoljni ovim rezultatom. To je bilo prvo poluvrijeme, ide u zaborav, okrećemo se drugom poluvremenu", rekao je Šuman na sinoćnjem treningu, te dodao:

"Imat ćemo veoma tešku utakmicu, radi se o jednom odličnom i jakom protivniku, koji igra dobru odbranu, što su pokazali na Evropskom prvenstvu. Bit će teško, ali igramo kod ovdje kod nas i njima će biti teško, kao i nama. Nadam se punom Mejdanu koji će nam davati vjetar u leđa. Važno je da budemo svježi. Želimo opet da ostvarimo rezultat koji želimo, a to je nova pobjeda. Bio bi to veliki korak prema EP, ali ne želim ništa prejudicirat".

BiH u večerašnji meč ulazi kao blagi favorit ako je suditi prema ponudi kladionice MOZZART. Naime, kvota na pobjedu naše selekcije je 1.75, dok je kvota na trijumf Češke 2.45. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati i ostatak ponude na večerašnji meč u Mejdanu, ali i na ostale utakmice. Podsjećamo, meč između BiH i Češke igra se od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi