RSBiH odgovorio BHFanaticosima: "S transparentom je nanešena šteta svima"

Navijači prozvali Marinka Umičevića

RSBiH odgovorio BHFanaticosima: "S transparentom je nanešena šteta svima"

A. Čaušević

Uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu u dvorani u Bugojnu osvanuo je transparent s porukom za Marinka Umičevića.

"Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko", poručili su BH Fanaticosi putem transparenta.

Dan kasnije stigla je i reakcija RS BiH s porukom da je s transparentom nanešena šteta svima. Kako Umičeviću, šteta i tehničkom organizatoru ali i Rukometnom savezu BiH i reprezentaciji.

"Jučer, 14. marta 2021. godine, u KSC Bugojno, odigrana je utakmica kvalifikacija za odlazak na EHF Euro 2022. između seniorske rukometne reprezentacije BiH i Austrije. Rukometna reprezentacija BiH je savladala reprezentaciju Austrije i na taj način naš tim je stvorio šansu za učešće na EHF Euro 2022.

Neposredno prije naprijed navedene utakmice na društvenim mrežama i u medijima pojavili su se naslovi i fotografija transparenta koji je postavljen u KSC Bugojno kojim se proziva gospodin Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon reakcije organizatora i predstavnika RSBiH transparent je uklonjen iz dvorane, no o ovome će UO RSBiH sprovesti internu istragu. Ispred Upravnog odbora i Kancelarije Rukometnog saveza BiH osjećamo potrebu oglasiti se po ovom pitanju. Naime, prije svega sportske dvorane nisu i ne smiju biti mjesta gdje se izražavaju politički stavovi i opredjeljenja, te izražavanje ličnih animoziteta.

Oglasi

Isticanjem ovakvog transparenta, osim gospodinu Umičeviću, nanesena je šteta i tehničkom organizatoru ali i Rukometnom savezu BiH i reprezentaciji.

Cilj transparenta navijačkih grupa trebao bi biti motivacija sportskog kolektiva u nastojanjima za ostvarivanjem što boljih sportskih rezultata, žalimo jer se isticanjem ovakvog transparenta nastoji pokvariti sjajan dojam koji su naši reprezentativci ostavili sinoć na terenu na čelu sa novoizabranim selektorom.

Nakon dužeg vremena u i oko muške seniorske reprezentacije stvorila se odlična atmosfera, ovaj UO RSBIH će i dalje nastaviti sa ciljem što boljih obezbjeđivanja uslova svim reprezentativnim selekcijama. Grad Bugojno je na čelu sa gospodinom Šahmanom također dao veliki doprinos u organizaciji utakmica kvalifikacija za EHF Euro 2022, za koji su domaćini i predstavnici EHF-a imali samo riječi pohvale.

Danas se okuplja i ženska seniorska reprezentacija BiH po prvi put nakon dvanaest godina isključivo trudom i zalaganjem članova UO RSBIH, čiji je jedan od članova Predsjedništva gospodin Marinko Umičević, te cijenimo da bi transparent podrške ovim djevojkama tokom jučerašnje utakmice BiH Austrija bio primjeren i pohvalan.

Oglasi

Lične izjave, politička uvjerenja, nacionalna pripadnost bilo kojeg građanina ove zemlje su pravo i odgovornost pojedinca. Kada je u pitanju angažman gospodina Umičevića u Rukometnom savezu BiH , on je podjednako sa ostalim članovima Upravnog odbora RSBiH dao ogroman doprinos aktivnostima muške seniorske reprezentacije BiH ali i funkcionisanju i radu Kancelarije RSBiH.

Činjenica je da su obezbjeđeni odlični uslovi za rad kancelarije RSBIH i reprezentativnih selekcija od kako je ovaj saziv UORSBIH započeo sa radom.

Gosp. Umičević kod obezbjeđivanja uslova reprezentativnim selekcijama apsolutno dao bezrezervnu podršku i maksimalan angažman, na čemu mu se ovom prilikom zahvaljujemo. U narednom periodu informisat ćemo javnost kako o proteklim aktivnostima i naporima UO RSBIH da se iste realizuju, tako i o aktivnostima koje nam predstoje a sve sa ciljem objektivnog informisanja javnosti.

S poštovanjem, Upravni odbor RSBIH”, navodi se u saopštenju.

 

Top Komentari

dinass
Nista nisu slagali,svi koji navijaju za druge reprezentacije nemaju sta da rade u savezima u BiH.Neka navija za koga hoce ali sta ce onda u fotelji naseg saveza?Znaci tu je samo zbog para ili moci
28 1
Malmi_Suomi
Marinko Marinko navijaš za TUĐU DOMOVINU a hraniš se od one za koju ne navijaš. Logika? Niđe logike
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti