Umičević: Jednostavno se moralo nešto mijenjati i pozdravljam odluku da Obrvan bude selektor

Predstavljanje Obrvana naredne sedmice

Umičević: Jednostavno se moralo nešto mijenjati i pozdravljam odluku da Obrvan bude selektor

E. Čaušević

Ivica Obrvan izabran je večeras za novog selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine gdje stiže umjesto Bilala Šumana.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH odlučio je da Šuman više neće biti selektor našeg tima, ali će ostati na nekoj od funkcija u Savezu.

Umjesto njega izabran je Obrvan koje prihvatio ponudu našeg Saveza, te će na klupi rukometnih Zmajeva debitovati 8. marta na meču protiv Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba od strane potpredsjednika RS BiH, Marinka Umičevića, novi selektor će ugovor potpisati naredne sedmice kada će biti zvanično i predstavljen.

Umičević nije krio zadovoljstvo ovakvom odlukom UO RSBiH, te vjeruje da je bilo vrijeme za neke promjene.

"Jednostavno se moralo nešto mijenjati i pozdravljam ovu odluku da Obrvan bude selektor. Šuman je od zadnjih devet mečeva imao osam poraza i bilo je jasno da moramo reagovati. Vodili smo se onim što se desilo i u Srbiji da ako ne možemo mijenjati igrače onda možemo selektora. Vjerujem da imamo nade još uvijek da odemo na EP i da možemo pobijediti Austriju u tim mečevima, ali i nositi se s Njemačkom", poručio je Umičević za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi