Za zadovoljstvo navijača i nacije: Neka rukometaši urade ono što su fudbaleri

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Za zadovoljstvo navijača i nacije: Neka rukometaši urade ono što su fudbaleri

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas večeras nastavlja svoj kvalifikacioni put prema Evropskom prvenstvu.

U prvom kolu su prije tri dana izabranici Irfana Smajlagića poraženi od Slovenije rezultatom 28:20, a večerašnji protivnik je još jedna selekcija iz bivše Jugoslavije, ekipa Crne Gore.

Utakmica se igra u sarajevskoj Skenderiji, a naše komšije, koje su s 29:20 u prvom kolu savladale Kosovo, blagi su favoriti.

"Nema pritiska pred duel protiv Crne Gore. Trebamo imati strategiju koja će davati pobjede, ne smije nas ništa iznenaditi. Protiv Slovenije nam je bila prva utakmica u ovom rosteru i to protiv ekipe koja je sastavlje od vrhunskih rukometaša. Nećemo biti nerealni, rukomet se mora igrati 60 minuta", reako je, između ostalog, selektor Smajlagić na jučerašnjoj press konferenciji.

"Crna Gora je dobra ekipa, ali možemo igrati protiv njih na domaćem terenu. Dat ćemo maksimum, ne mogu sad reći pobijedit ćemo. Jako je kombinovati neke stvari, ja sam odradio tri treninga, imamo neku bazu napada i odbrane, trebamo to ispoštovati. U Mariboru smo imali sjajnu podršku, nadam se i dolasku velikog broja navijača u Skenderiju", dodao je reprezentativac Marko Panić.

Podsjetimo, u septembru su bh. fudbaleri s 1:0 savladali Crnu Goru i tako osigurali plasman u A diviziju Lige nacija. Neka i rukometaši urade ono što su i fudbaleri, pobijede Crnu Goru, za zadovoljstvo navijača i nacije.

Oglasi

Na dan pomenute utakmice fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore vidjeli smo sjajne scene kada su u pitanju navijači oba tima. Zajedno su se družili, navijali, a navijači iz komšijske nam države su ugošćeni i počašćeni u jednom restoranu blizu Zenice.

To Crnogorci nisu zaboravili, pa su jučer, pred polazak u Bosnu i Hercegovinu, uputili novu poruku na društvenim mrežama.

"Bosno i Hercegovino, u vezi ovog sjutrašnjeg rukometnog meča, ne zamjerite ako dođemo ranije. Sami ste "krivi" što smo zavoljeli BiH i vaše dobre ljude.

Pamtimo Fehrov doček i Zenicu, kao i sjajne navijače.Kad krećemo ka BiH, naše se ruke šire još ispred granice.

Pozdrav Zmajevima. Da je vječna Crna Gora! Da je vječna Bosna i Hercegovina!", stoji u objavi navijača Crne Gore.

Nadamo se da će ponovo sve proteći fer i korektno, te da će naša rukometna reprezentacija prekinuti crni niz od devet poraza koje ima.

U drugom susretu naše grupe, Kosovo od 19:30 dočekuje favorizovanu Sloveniju.

Top Komentari

Sukedzo
Kad je insan- insan svugdje su mu vrata otvorena
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi