Smajlagić: Slovenija je bila težak test, nema pritiska pred meč protiv Crne Gore

Panić pozvao publiku u Skenderiju

Smajlagić: Slovenija je bila težak test, nema pritiska pred meč protiv Crne Gore

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine novi ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine otvorila je porazom od Slovenije rezultatom 28:20.

Naši momci su se vratili u Sarajevo gdje ih već sutra očekuje novi meč u kvalifikacijama.

U drugom kolu dočekat ćemo reprezentaciju Crne Gore u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić".

Novi selektor Irfan Smajlagić je na klupi debitovao porazom, ali sigurno da u meču protiv Crne Gore možemo očekivati više pogotovo jer igramo na domaćem terenu.

Selektor Smajlagić je u ranijim izjavama izjavio kako će fokus biti na mlađim igračima i na stvaranju nove reprezentacije, rezultat neće biti pritisak, međutim ako se otvori šansa sigurno je da ćemo iskoristit. Vjerovatno su i u našoj reprezentaciji svjesni činjenice da bi trijumf protiv Crne Gore možda i otvorio vrata novog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Crnogorci su u prvom kolu savladali Kosovo sa 29:20 i u dobrom raspoloženju dolaze u naš glavni grad.

Oglasi

Pred sutrašnji meč na Ilidži je danas održana zvanična press konferencija naše reprezentacije, a medijima su se obratili selektor Irfan Smajlagić i reprezentativac Marko Panić.

"Što se tiče Slovenije, imali smo tri dana naporan ritam zajedno sa putovanjem. Treba zadržati koncetraciju u tim situacijama i radimo na nekom novom modelu da i to savladamo. Radimo na puno segmenata, moramo biti strpljivi, trebat će nam vremena. Igrači su željni dokazivanja, vidim tu pozitivnu atmosferu među igračima. Cilj kvalifikacija je da se izvuče maskimum od igrača i da se u budućnosti ravnopravno borimo sa reprezentacijama kao što je Slovenija. Vidjeli ste da je Slovenija izbalansirana selekcija i mi ćemo upravo takvom sistemu težiti. To je bio težak test za nas, treba bti realan. Meni su bile bitne reakcije igrača na rezultat, cijelu situaciju, bilo je tu dobrih i loših momenata.", rekao je Smajlagić zatim dodao:

"Mi težimo da budemo najbolji što možemo. Paralelno radimo na više područja. Ne bježimo od rezultata, želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji. Pobjedu moramo zasnivati na jednoj disciplini. Treba skloniti te negativnosti da igrači odigraju najbolje. Meni trebaju igrači koji su u tom momentu spremni. Oni koji će dolaziti otvorenog uma. Nema pritiska pred duel protiv Crne Gore. Trebamo imati strategiju koja će davati pobjede, ne smije nas ništa iznenaditi. Protiv Slovenije nam je bila prva utakmica u ovom rosteru i to protiv ekipe koja je sastavlje od vrhunskih rukometaša. Nećemo biti nerealni, rukomet se mora igrati 60 minuta."

Medijima se obratio i Marko Panić.

"Ne tražimo alibi, igrali smo sa Slovenijom koja je prvi šešir evropskog rukometa. Rekao sam šefu da sam se iznenadio kako smo odigrali 40 minuta. Ima detalja koji se trebaju nadograditi, to nas je koštalo rezultata, ali to je sve normalno. Prvi put su momci tu zajedno većina njih", rekao je Panić i dao komentar na naredni meč protiv Crne Gore:

"Crna Gora je dobra ekipa, ali možemo igrati protiv njih da domaćem terenu. Dat ćemo maksimum, ne mogu sad reći pobijedit ćemo. Jako je kombinovati neke stvari, ja sam odradio tri treninga, imamo neku bazu napada i odbrane, trebamo to ispoštovati. U Mariboru smo imali sjajnu podršku, nadam se i dolasku velikog broja navijača u Skenderiju."

Top Komentari

antikomunist
NE DOZVOLJAVAJU *******.N.O.G. P..E..D..E..R..L..U..K..A...GAMAD SA PORTALA ONEMOGUCILE CAK I POMINJANJE TE POGANE RIJECI?!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi