Bh. rukometašice upisale drugi trijumf u kvalifikacijama: Latvija "zaleđena" na -12

Odlična igra Zmajica

Bh. rukometašice upisale drugi trijumf u kvalifikacijama: Latvija "zaleđena" na -12

H. Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi trijumf u prekvalifikacijama za EP 2022. godine na kvalifikacionom turniru koji se igra u Grčkoj.

Izabranice Radana Rovčanina u trećem kolu grupe savladale su Latviju sa 31:19.

Naše djevojke su od samog početka meča bile bolji rival, na poluvremenu su imale prednost 16:7, a u nastavku rutinski privele meč kraju za konačnih 31:19.

Najefikasnije u našoj selekciji bile su Nikolina Čutura sa šest golova, Armina Isić sa četiri, a po tri su postigle Slađana Topić, Ana Vrančić, Jovana Ilić, Anđela Boras i Isidora Kršić. Prve golove za reprezentaciju postigle su danas i Admira Zvekić, Adelisa Dautović, Maja Knezović.

Kod selekcije Latvije raspucana je bila Madara Cibulska sa sedam golova, četiri gola je dodala Lana Nikolajeva.

Nakon 12 godina pauze, bh. rukometašice su se na evropsku scenu vratile sa dva trijumfa, upisali smo EHF poene, bit ćemo ponovo na EHF listi i sve u svemu kvalifikacioni turnir u Grčkoj je prošao vrlo dobro.

Jedini žal ostaje što će samo prvoplasirana selekcija plasirati u glavne kvalifikacije, a to će vjerovatno biti domaćin Grčka, koja je u duelu trećeg kola favorit protiv Italije.

Promo

Top Komentari

user1583752673
Bravo cure, samo naprijed!
5 0
Mowzilla
Naprijed kraljice nase ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi